Sütlü irmik tatlısı

Konusu 'Tatlılar' forumundadır ve Elif tarafından 24 Aralık 2008 başlatılmıştır.

    24 Aralık 2008
    Konu Sahibi : Elif
  1. Elif

    Elif Onur Üyesi Pro Üye

    Katılım:
    12 Temmuz 2006
    Mesajlar:
    24.615
    Beğenildi:
    5.144
    Ödül Puanları:
    438
    soğuk süt derin bir tencereye konur, hemen şeker ve irmik, hindistancevizinin 1 paketi ilavesiyle karıştıra karıştıra koyulaşıncaya kadar (tabiri uygunsa fok fok edinceye kadar) pişirilir,
    arzu edilen şekildeki kek kalbı ıslatılır, içerisine tenceredeki pişmiş malzemenin yarısı dökülür, /iki katlı ypmak isterseniz, 1 bardak ceviziçini ilave ediniz/yok başka malzeme koymak istemezseniz kek kalıbına tamamını dökünüz,
    buzdolabında 2-3 saat beklettikten sonra servis tabağına kalıbı ters çevirerek
    tatlınızı yerleştiriniz, üzerini 2nci paket hindistancevizi, /ya da arzu ettiğiniz
    ne varsa onla/ süsleyerek dilim dilim servis edebilirsiniz.
    Hem yapımı fazla vakit almıyor, hem de çok hafif bir tatlı.
    Deneyeceklere afiyet olsun