Sütlü Levrek

Konusu 'Deniz Ürünleri' forumundadır ve Elif tarafından 29 Aralık 2008 başlatılmıştır.

    29 Aralık 2008
    Konu Sahibi : Elif
  1. Elif

    Elif Onur Üyesi Pro Üye

    Katılım:
    12 Temmuz 2006
    Mesajlar:
    24.608
    Beğenildi:
    5.137
    Ödül Puanları:
    438
    Balık temizlenip yıkanıp bir süzgeçte bekletilir.
    Mantarlar ince ince doğranır.
    Balık, mantar, soğan, defne yaprağı bir tencereye konulur.
    Üzerini çok az geçecek kadar kaynar su eklenir.
    Tencereye tuz serpilip 7-8 dakika kadar pişirilir.
    Pişen malzemeler defne yaprağı ve soğanlar hariç yağlanmış bir tepsiye alınır.
    Başka bir tencerede un ile yağ kavrulur.
    Üzerine süt yavaş yavaş eklenir.
    Çok koyu olmayan bir beşamel sos pişirilir.
    Sosun içine rendelenmiş kaşar peynirinin yarısı karıştırılır.
    Sos tepsideki balığın üzerini tamamen kapayacak şekilde dökülür.
    Kalan kaşar peynir üzerine serpilir.
    Önceden 200 dereceye ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar yaklaşık 25 dakika pişirin