Sütlü mısırlı makarna

Konusu 'Makarnalar' forumundadır ve KeR tarafından 14 Ağustos 2010 başlatılmıştır.

    14 Ağustos 2010
    Konu Sahibi : KeR
  1. KeR

    KeR Popüler Üye Üye

    Katılım:
    13 Temmuz 2010
    Mesajlar:
    128
    Beğenildi:
    3
    Ödül Puanları:
    106
    Ne zaman makarna yapsam hep bunu
    uyguluyorum. Kendim uydurmuştum tabi başkaları
    da kullanıyor olabilir kolay bir tarif ve çok lezzetli :)
    Evde tavuk olduğu zaman içine tavuk didikleyince
    daha da güzel oluyor.
    Bu arada köri çok sağlıklı ve çok da güzel lezzet
    katıyor.

    Öncelikle makarnalarımızı haşlıyoruz ama burada
    dikkat edilmesi gereken az haşlamak. Diri kalmalı ki
    sonra sütü yediğinde lapa olmasın.

    -Fiyonk makarna
    -1 adet tavuk bulyon
    -1 çay kaşığı köri
    -1/2 su bardağı Süt
    -1/2 su bardağı mısır
    -1 tutam tuz
    -1 yemek yaşığı sıvı
    yağ

    Tenceremize yağı koyup üstüne sütü ekliyoruz. Ben
    yarım bardaktan daha fazla koyuyorum bol sütlü
    yapıyorum. Sonra mısırları, köriyi, tuzu ve tavuk
    bolyonu da ekliyoruz. Süt kaynamaya başlayınca
    Hemen makarnamızı ekliyoruz. 3dk'dan fazla
    karıştırmamak ve hemen servis etmek lazım. O zaman
    tadı daha güzel oluyor. Çünkü bekleyince sütü çekiyor.
    Afiyet olsun...
     
  2. 12 Mart 2015
    Konu Sahibi : KeR
  3. begum07

    begum07 Aktif Üye Üye

    Katılım:
    1 Eylül 2014
    Mesajlar:
    1.164
    Beğenildi:
    113
    Ödül Puanları:
    78
    ellerinize sağlık teşekkürler :)