Sütlü Yufka Böreği (resimli)

Konusu 'Börekler' forumundadır ve frambuaz tarafından 20 Ocak 2009 başlatılmıştır.

    20 Ocak 2009
    Konu Sahibi : frambuaz
  1. frambuaz

    frambuaz SIKINTI ve MUZ KABUĞU Üye

    Katılım:
    18 Kasım 2008
    Mesajlar:
    4.241
    Beğenildi:
    22
    Ödül Puanları:
    148
    Çok güzel kabaran yumuşacık bir börek. Hem de çok hafif.

    Patatesleri haşlayıp ezin.

    3 yufka
    yarım bardak su
    yarım bardak sıvıyağ
    2 yumurta
    İç harcı: 4 haşlanmış patates
    Üzerine: 1 bardak süt

    Yufkalardan birini tezgaha serin. Üzerine su, sıvıyağ ve yumurtayla hazırladığınız harçtan biraz sürün. Yufkayı 4e kesip her bir parçaya patates harcından koyun. Her bir parçayı önce uzun tarafından kısaya doğru kıvırın. Sonra da kendi etrafında çevirin.
    Bütün yufkalara da aynı işlemi yaptıktan sonra bir saklama kabına alıp üzerine 1 bardak sütü bir kaşık yardımıyla paylaştırın.
    Buzdolabında bir gece bekletin.Sonraki gün de böreğin diğer yüzünü çevirip bir kaç saat de o şelikde dolapta bekletin.(Bu börek sütün içinde ne kadar uzun süre beklerse o kadar yumuşak oluyor ve o kadar çok kabarıyor.)Eğer o gün pişirecekseniz yumurta sarısı sürüp fırına verin yoksa buzluğa kaldırın.
     
  2. 20 Ocak 2009
    Konu Sahibi : frambuaz
  3. frambuaz

    frambuaz SIKINTI ve MUZ KABUĞU Üye

    Katılım:
    18 Kasım 2008
    Mesajlar:
    4.241
    Beğenildi:
    22
    Ödül Puanları:
    148
  4. 8 Ağustos 2009
    Konu Sahibi : frambuaz
  5. incitanemtuana

    incitanemtuana EVLI MUTLU IKI COCUKLU :) Pro Üye

    Katılım:
    10 Aralık 2007
    Mesajlar:
    25.557
    Beğenildi:
    21
    Ödül Puanları:
    198
    ellerine saglik canim
    cok lezziz görünüyo
    hemde pratik
    patates yerine baska ic malzemede olurmu acaba???
     
  6. 8 Ağustos 2009
    Konu Sahibi : frambuaz
  7. frambuaz

    frambuaz SIKINTI ve MUZ KABUĞU Üye

    Katılım:
    18 Kasım 2008
    Mesajlar:
    4.241
    Beğenildi:
    22
    Ödül Puanları:
    148
    Benim eşim patatesli börek hastası olduğu için ben patatesli yapıyorum ama istersen peynirli, ıspanaklı, kıymalı, sebzeli vs. de yapabilirsin.
     
  8. 13 Ağustos 2009
    Konu Sahibi : frambuaz
  9. Seker-Leblebi

    Seker-Leblebi Hayatımın anlamı, kuzummm Üye

    Katılım:
    14 Temmuz 2008
    Mesajlar:
    8.385
    Beğenildi:
    496
    Ödül Puanları:
    188
    tarifinizi denedim
    ben tek yufkalya yaptım ilk kez yapacağım için
    bir akşam yaptım diğer akşam işirdim
    gerçekten çok güzel oldu yumuşacık
    eşimde çok beğendi

    tşk ederim
     
  10. 13 Ağustos 2009
    Konu Sahibi : frambuaz
  11. Libyana

    Libyana Allah var, Allah yâr... Pro Üye

    Katılım:
    1 Haziran 2008
    Mesajlar:
    6.009
    Beğenildi:
    18
    Ödül Puanları:
    148
    Ellerine sağlık fıstıkım..

    Buralarda yufka olsa ah ah neler neler yaparız da :KK43: Yok maalesef..

    Annem çok yapar bu börekten sosunda süt olduğu için enfes bir aroması ve kıvamı oluyor..

    MmM afiyetle yiyin yarasın minikimize.
     
  12. 14 Ağustos 2009
    Konu Sahibi : frambuaz
  13. frambuaz

    frambuaz SIKINTI ve MUZ KABUĞU Üye

    Katılım:
    18 Kasım 2008
    Mesajlar:
    4.241
    Beğenildi:
    22
    Ödül Puanları:
    148
    Afiyet olsun. Beğenmenize sevindim. Süt, böreği gerçekten hem çok kabartıyor hem de yumuşacık yapıyor.

    Liboşum sen o kadar marifetlisin ki yufka satılmıyosa onu da yapıyosundur tatlım...
    Bu aralar benim miniğin de canı bundan çok istiyo ama bulantılar yüzünden pek mutfağa giremiyorum. Sevabına biri yapsa ikrama geçecek valla.. opuyorumnanaktan
     
  14. 14 Ağustos 2009
    Konu Sahibi : frambuaz
  15. supurgelicadi

    supurgelicadi <3 Pro Üye

    Katılım:
    10 Şubat 2009
    Mesajlar:
    4.842
    Beğenildi:
    629
    Ödül Puanları:
    113
    çok güzel gözüküyor
    eline sağlık cnm