Tah Şerbeti (Gaziantep) Tarifi

Konusu 'İçki - İçecekler' forumundadır ve Elif tarafından 19 Ocak 2009 başlatılmıştır.

    19 Ocak 2009
    Konu Sahibi : Elif
  1. Elif

    Elif Onur Üyesi Pro Üye

    Katılım:
    12 Temmuz 2006
    Mesajlar:
    24.644
    Beğenildi:
    5.180
    Ödül Puanları:
    438
    Limon ve pekmez hariç, tüm malzemeyi bir tencereye koyalım ve baharatlarla birlikte bir saat kaynatalım. Artık tah şerbeti sıcak sıcak içilecek hale gelmiştir.
    Kuşlar bağlarda üzümlerin en güzellerini tırtıklama konusunda ustadırlar. Bağcı, hasatta bu tırtıklanmış, bu nedenle de solgunlaşmış yaralı ve kuru üzümleri ziyan etmeyip onlardan tadı ekşimsi olan tah pekmezi yapar.
    Tah pekmezi suyla kaynatılarak şurup olarak da içilir.
     
  2. 17 Aralık 2009
    Konu Sahibi : Elif
  3. sakardeniz

    sakardeniz işten çıkan ev hanımı Üye

    Katılım:
    6 Ekim 2009
    Mesajlar:
    3.679
    Beğenildi:
    11
    Ödül Puanları:
    148
    tah pekmezi nedir. diğer pekmezlerden farklı mı?
     
  4. 29 Haziran 2010
    Konu Sahibi : Elif
  5. meryemtepe

    meryemtepe Yeni Üye Üye

    Katılım:
    28 Ocak 2010
    Mesajlar:
    296
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    Elinize Saglıkkk