Tahıllar neye iyi geliyor

Konusu 'Sağlıklı Beslenme' forumundadır ve vitamin tarafından 3 Ocak 2007 başlatılmıştır.

    3 Ocak 2007
    Konu Sahibi : vitamin
  1. vitamin

    vitamin Aktif Üye Üye

    Katılım:
    19 Kasım 2006
    Mesajlar:
    65
    Beğenildi:
    1
    Ödül Puanları:
    86
    Tahıllar, bağırsak kanserinden kadın hastalıklarına kadar pek çok rahatsızlığın önüne geçmede etkili

    Dört temel besin grubundan biri olan tahıllar, vücudun enerji ihtiyacının büyük çoğunluğunu karşılaması nedeniyle beslenmemizde önemli bir yere sahiptir. Önemli olan bu besin grubu içerisinde doğru seçimler yapmak, büyük ölçüde karmaşık karbonhidratları tercih etmektir. Bu gruptan yiyecek seçimi yaparken, kalorisi azaltılmış ve B grubu vitamin içeren diyet ürünler de tercih edilebilir, ancak bu ürünler kalorisiz olarak düşünülüp aşırı miktarlarda tüketilmemelidir.
    Tahıl taneleri temel olarak yüksek posa, düşük yağ, yüzde 10-15 oranında protein, nişasta, B ve E vitaminleri, kalsiyum, magnezyum, potasyum, demir gibi mineraller ile elementler içermektedir. Ancak öğütme işlemi sırasında bu değerli besin beyazlaştırılarak maalesef en faydalı kısımları ziyan edilir.

    Menopoz döneminde yiyin
    Tam tahıl taneleri, hem pek çok kronik hastalığı önlediğinden, hem de zayıflama diyetlerinde tokluk hissi sağladığı için beslenmemizde sıklıkla kullanılmalıdır.
    Tahılların özellikle mide ve kolon kanseri ne ve kardiyovasküler hastalıklara karşı koruyucu olduğu ispatlanmıştır.
    Tam tahıl taneleri, içeriğindeki koruyucu bileşikler, posa, dirençli nişasta sayesinde bağırsak çeperine koruyucu kalkan olur, yüksek lif oranıyla da bağırsak aktivitesini artırarak kabızlık sorunlarını önleyebilir. Tahıllar bileşimlerindeki bitkisel östrojenler ile potansiyel hormonal etkileriyle kadınlarda östrojen seviyelerini dengeleyerek günümüzde pek çok kadının şikâyetçi olduğu kist ve miyom oluşumunu engellemede de etkilidir. Ayrıca tam tahılların menopoz sırasındaki yorgunluk, ateş basması ve ruhsal durumdaki dengesizlikleri normale döndürebildiği de saptanmıştır.


    Bulgur
    Çok besleyici olan bulgur zengin bir folik asit kaynağıdır. Çocuklar ve hamile kadınlar için çok önemli bir besindir. Toplam yağ oranı düşüktür ve doymamış yağ asitleri içerir. Kolesterol içermez. Buğdayın sahip olduğu besinler pişirme işlemi sırasında tane tarafından emilen suyla tanenin içine nüfuz eder ve besin değeri kaybolmaz. Bulgur yüksek mineral ve posa nedeniyle besin emilimini hızlandırır, kabızlığı engeller ve kolon kanserini önler.
    buyrun arkadaşlar alıntıdır
     
    Son düzenleyen: Moderatör: 27 Mayıs 2009
  2. 3 Ocak 2007
    Konu Sahibi : vitamin
  3. bilgilendirdiğin için teşekürler.
     
  4. 6 Ocak 2007
    Konu Sahibi : vitamin
  5. kakule

    kakule Guru Üye

    Katılım:
    12 Temmuz 2006
    Mesajlar:
    456
    Beğenildi:
    3
    Ödül Puanları:
    306
    EMZİREN ANNELER SÜTÜNÜMÜ AZALDI DAYANIN BULGUR PİLAVINAAA.. YANINDA DA KURU SOĞAN ŞART AMA.. ONDAN SONRA SABAHA KADAR SÜTÜNÜZ AKSIN..
    DENENMİŞ KANITLANMIŞTIR:)))
     
  6. 6 Ocak 2007
    Konu Sahibi : vitamin
  7. balbxoxcegi

    balbxoxcegi Popüler Üye Üye

    Katılım:
    3 Ekim 2006
    Mesajlar:
    109
    Beğenildi:
    1
    Ödül Puanları:
    108
    kansızlık için bana uzman tavsiye etmişti. 1 kilo arpayı 5 kilo suyla birlikte kaynatıp 1 gün dinlendirip süzüyorsunuz. elde ettiğiniz suyu sabah akşam bir bardak içiyorsunuz.
     
  8. 7 Ocak 2007
    Konu Sahibi : vitamin
  9. benbeyaz

    benbeyaz Aktif Üye Üye

    Katılım:
    4 Kasım 2006
    Mesajlar:
    237
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    86
    Bilgilendirdiğin için sağol canım.Emeğine sağlık.
     
  10. 7 Ocak 2007
    Konu Sahibi : vitamin
  11. balbxoxcegi

    balbxoxcegi Popüler Üye Üye

    Katılım:
    3 Ekim 2006
    Mesajlar:
    109
    Beğenildi:
    1
    Ödül Puanları:
    108
    ne demek benbeyaz görevimiz:))