tahinle neler yapılabilir??

Konusu 'Mutfak Püf Noktaları' forumundadır ve bilge85 tarafından 14 Aralık 2009 başlatılmıştır.

    14 Aralık 2009
    Konu Sahibi : bilge85
  1. bilge85

    bilge85 RABBİ HEBLİ MİNESSALİHİYN Üye

    Katılım:
    6 Nisan 2008
    Mesajlar:
    2.058
    Beğenildi:
    6
    Ödül Puanları:
    148
    merhabalar...mutfak bölümünü sık sık okuyorum,çok güzel bilgiler veriyorsunuz..ama tahinle ilgili bi yazıya rastlayamadım,benim de dolapta tahin var,öylece duruyor,kahvaltı için almıştık ama yiyemedik,değerlendirmek istiyorum..ve bir de size sorayım dedim,tahinle yaptığınız tarifleri buraya yazar mısınız??çörek olabilir,salata olabilir..şimdiden teşekkürlera.s.a.s.a.s.
     
  2. 14 Aralık 2009
    Konu Sahibi : bilge85
  3. tulbe2006

    tulbe2006 Hosgeldin melegim Üye

    Katılım:
    19 Ocak 2009
    Mesajlar:
    319
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    86
    slm canim tahini pekmez ile karistirarak tüketebilirsin.Bunun disinda kurabiye,katmer yapalirsin.Birde humus yapiminda kullanirsin.Tarif yazmak istedim ama vaktim yok.
     
  4. 14 Aralık 2009
    Konu Sahibi : bilge85
  5. Mxixsra

    Mxixsra Paşa nın annesi Üye

    Katılım:
    7 Temmuz 2008
    Mesajlar:
    12.060
    Beğenildi:
    9
    Ödül Puanları:
    196
    TAHıNLı KURABıYE

    Malzemeler;

    4 su bardağı un
    1 su bardağı pudra şekeri
    1 su bardağı sıvı yağ
    1 su bardağı tahin
    1 su bardağı elle kırılmış ceviz
    1 adet kabartma tozu
    Hazırlanışı;

    Bütün malzemeleri karıştırın ve ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlak yapın ve yağlanmış tepsiye dizin. 180 derecelik fırında dibi olana kadar pişirin.

    NOT:Biraz yağlı bir hamur olduğu için diğer kurabiye hamurları gibi birbirini toplamazsa problem yaratmayın rahatlıkla elinizde şekil verebilirsiniz. Helva tadında ve ağızda dağılan bir kurabiye yemek istiyorsanız mutlaka denemelisiniz. Afiyet olsun.

    TAHıNLı KEK
    Malzemeler:

    2 su bardağı toz şeker

    3 yumurta

    1 su bardağı ayçiçek yağı

    1 su bardağı yoğurt

    5 yemek kaşığı tahin

    3 su bardağı un

    1 paket kabartma tozu

    Üzeri için:

    5 yemek kaşığı tahin

    3 dolu yemek kaşığı pudra şekeri

    Kavrulmuş susam

    Yapılışı:

    Yumurtaları ve toz şekeri bir kapta krem haline gelene kadar yüksek devirde çırpın.

    Ayçiçek yağını ilave ederken çırpmaya devam edin.

    Bir süre daha çırptıktan sonra yoğurt ve tahini ekleyin ve tekrar çırpın.

    Un ve kabartma tozunu da ilave ettikten sonra iyice karışana kadar çırpın ve yağlanmış, tabanına yağlı kağıt serilmiş 26 cm. çapındaki bir kek kalıbına döküp yüzeyini düzeltin.

    Önceden ısıtılmış 175 derecedeki fırında 45 dakika kadar pişirin. 30. dakikada üzeri fazla kızarmışsa folyo ile örterek pişirmeye devam edin. ılk 30 dakika fırının kapağını açmayın. Bıçak batırdığınızda yapışmıyorsa fırından alıp sıcakken kalıptan çıkarıp servis tabağına alın. Kalıbın dibindeki yağlı kağıt keki çıkarmanızda çok kolaylık sağlayacaktır.

    Kek pişerken 5 yemek kaşığı tahin ve 3 yemek kaşığı pudra şekerini hızlıca karıştırıp hafif akışkan kıvama getirdikten sonra sıcak kekin üzerine düzgünce sürün, ve bir tavada hafifçe kavurduğunuz susamlarla üzerini süsleyin.

    Ilık ya da oda sıcaklığında servis yapabilirsiniz. Buzdolabında değil, fanus içinde oda sıcaklığına muhafaza etmenizi tavsiye ederim
     
  6. 14 Aralık 2009
    Konu Sahibi : bilge85
  7. Mxixsra

    Mxixsra Paşa nın annesi Üye

    Katılım:
    7 Temmuz 2008
    Mesajlar:
    12.060
    Beğenildi:
    9
    Ödül Puanları:
    196
    HUMUS
    Malzemeler


    1 Su Bardağı Nohut
    1/2 Su Bardağı Tahin
    2 Yemek Kaşığı Zeytinyağ
    1/2 Adet Limon'un Suyu
    2 Çay Kaşığı Kimyon
    1 Çay Kaşığı Toz Kırmızıbiber
    Tuz
    Yapılışı

    Nohutları bir gece önceden hafif tuzlu bir suda ıslatın. Ertesi gün suyunu süzüp, bol suda yumuşayıncaya kadar haşlayın. Ilınınca kabuklarını soyun ve robottan geçirerek püre haline getirin.
    Ayrı bir kapta, tahin, limon suyu, kimyon, kırmızı biber, zeytinyağ ve tuzu iyice karıştırın.
    Karışımı, nohut ezmesine ekleyip iyice karıştırın. Bu aşamada, kendi damak zevkinize göre tuzunu yada ekşisini arttırabilirsiniz.
    Bir servis tabağına incecik olacak şekilde yayın. Humus'u gün içinde yapıp, akşam servis edecekseniz, oda sıcaklığında bırakabilirsiniz ama ertesi gün servis edeceksiniz mutlaka buzdolabına kaldırın
    .

    TAHıNLı ÇÖREK

    Malzemeler;

    250 gram margarin
    1 su bardagi yogurt
    1 paket kabartma tozu
    3 adet yumurta
    Alabildigi kadar un
    Ici icin;

    1 su bardagi dovulmus ceviz
    1 su bardagi seker
    1 su bardagi tahin
    Uzerine;

    1 yumurtanin sarisi
    Bir miktar susam

    Hazirlanisi;
    250 gram kup kup dogranmis margarin, 2 su bardagi yogurt, 1 paket kabartma tozu, 3 adet yumurta ve unu bir kabin icine koyup, unu azar azar ilave ederek, kulak memesi yumusakligina ulasana kadar yogurun. Hamuru ikiye ayirin. Elinizle yuvarlayarak iki adet buyukce beze haline getirin. Hafifce unlanmis bir zeminde merdane yardimiyla acin. Baska bir kabin icinde 1 su bardagi dovulmus ceviz, 1 su bardagi seker ve 1 su bardagi tahini karistirip, hamurun her tarafina (bos yer kalmayacak bicimde) yayin. Hamuru rulo seklinde katlayip, uzerine 1 yumurtanin sarisini surun. Ikinci bezeye de ayni islemi uygulayin. Dilediginiz miktarda susam serpikten sonra 200 derecelik firinda 25 dakika pisirip, servis yapin. Afiyet olsun.
     
    Son düzenleme: 14 Aralık 2009
  8. 14 Aralık 2009
    Konu Sahibi : bilge85
  9. Enilep

    Enilep Aktif Üye Üye

    Katılım:
    22 Nisan 2009
    Mesajlar:
    5
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    76
    Sürekli yaparım ve herkesde çok beğenir,umarım damak tadınıza göre olur.Malzemeleri de yapımı da çok kolay.Kahve'nin yanında çok hoş oluyor...


    TAHıNLı KURABıYE

    MALZEMELER
    1 su bardağı sıvıyağ
    1 su bardağı pudra şekeri
    1 su bardağı tahin
    1’er paket kabartma tozu ve vanilya
    Aldığı kadar un
    YAPILIŞI
    Bütün malzemeler karıştırılıp biraz sert bir hamur yapılır. Yuvarlak şekiller verilip 170 derecede pişirilir.
     
  10. 15 Aralık 2009
    Konu Sahibi : bilge85
  11. GxoxkyxuxzxuxndeDans

    GxoxkyxuxzxuxndeDans GÖZLERİMDE GECE OLDU Üye

    Katılım:
    3 Temmuz 2007
    Mesajlar:
    2.055
    Beğenildi:
    1
    Ödül Puanları:
    106
    Tahinli Kemalpaşa tatlısı yapabilirsin hazır paketdeki tatlıları pişirip üzerine macun haline getirilen tahini dök birde ceviz süper oluyor
     
  12. 15 Aralık 2009
    Konu Sahibi : bilge85
  13. bilge85

    bilge85 RABBİ HEBLİ MİNESSALİHİYN Üye

    Katılım:
    6 Nisan 2008
    Mesajlar:
    2.058
    Beğenildi:
    6
    Ödül Puanları:
    148
    çok teşekkürler kızlar...başka deneyip de vazgeçemediğiniz tahinli tarifler var mı??bi de kurabiyenin içideki tahin,kurabiyeyi çok kurutuyo mu,yani ısırırken çok kuru bi tat geliyo mu?
     
  14. 21 Aralık 2009
    Konu Sahibi : bilge85
  15. sakardeniz

    sakardeniz işten çıkan ev hanımı Üye

    Katılım:
    6 Ekim 2009
    Mesajlar:
    3.679
    Beğenildi:
    11
    Ödül Puanları:
    148
    merhaba.tahin çok besleyicidir.ve çok önemli vitamin ve mineralleri içerir.
    şerbetli bir tatlı yaptıysanız ve tatlı bittiğinde şerbeti süzüp tahinle iyice karıştırarak ekmeği bana bana yersiniz.
    ayrıca özellikle kış sebzelerinin olduğu bir salatada(turp,lahana..vs.) limonla birlikte karıştırıp salatanıza ilave edin.çok lezzetli değişik bir salata olmuş olur ve ayrıca zeytinyağı kullanmaya hiç gerek kalmaz.
    tahini haşhaş kullanılan heryerde kullanabilirsiniz. poğaça hamuruna az miktarda ekleyin,çok lezzetli olacaktır.
    afiyet olsun. benim yaptıklarım bunlar..
    ayrıca mide ağrısı çekenlere şifa kaynağıdır.
     
    Son düzenleme: 21 Aralık 2009
  16. 21 Aralık 2009
    Konu Sahibi : bilge85
  17. Espresso

    Espresso Önemde ilk,öncelikte ilk Üye

    Katılım:
    12 Nisan 2009
    Mesajlar:
    10.490
    Beğenildi:
    1
    Ödül Puanları:
    196
    balkabağının üzerine tahin ve ceviz çok yakışıyor
    birde fasülye piyazının üzerine tahin,sirke sarımsak sosu yapabilirsin
    ANTALYA usulü
     
  18. 22 Aralık 2009
    Konu Sahibi : bilge85
  19. krizalit.kristalin

    krizalit.kristalin Popüler Üye Üye

    Katılım:
    18 Kasım 2009
    Mesajlar:
    1.379
    Beğenildi:
    4
    Ödül Puanları:
    106
    Kabak tatlısının üstüne boca edilebilir. Onun üstüne de ceviz.. Yeme de yanında yat oluyor. Normalde tahinden nefret ederim, ama bu tatlının üstünde bayılıyorum resmen, çok yakışıyor.