Tahinli Çörek

Konusu 'Hamur İşleri' forumundadır ve xxDerinxx tarafından 17 Ağustos 2010 başlatılmıştır.

    17 Ağustos 2010
    Konu Sahibi : xxDerinxx
  1. xxDerinxx

    xxDerinxx ♥♥ Aşkım ♥♥ Üye

    Katılım:
    23 Ocak 2010
    Mesajlar:
    9.052
    Beğenildi:
    15
    Ödül Puanları:
    148
    nefisyemektarifleri.com alıntı...



    4 su bardağı un
    Yarım su bardağı süt
    Çay bardağı sıvı yağ veya zeytinyağı
    1 çay bardağı yoğurt
    Yarım çorba kaşığı kuru maya
    1,5 tatlı kaşığı toz şeker
    İç malzeme:
    1 su bardağı tahin
    1 su bardağı iri çekilmiş ceviz ve isterseniz biraz toz şeker
    Üstü için:
    Yumurta sarısı isterseniz biraz tahin sürebilirsiniz.

    Yarım su bardağı sütün içinde kuru mayayı ve toz şekeri eritin.
    15 dakika kadar kabarmasını bekletin.
    Un, yoğurt ve sıvıyağı ekleyin ele yapışmayan bir hamur elde edene kadar yoğurun.
    Eğer yoğurmak için gerekirse biraz ılık süt ekleyerek yoğurun.
    30-35 dakika kadar mayalandırın.
    Mayalanan hamuru küçük bezeler haline getirin.
    Bu bezeleri unsuz bir şekilde pasta tabağı büyüklüğünde açın.
    İçine tahini sürün cevizi serpin isterseniz birazda toz şeker serpin.
    Üstlerine yumurta sarısı sürün.(Benim tercihim üstüne biraz da tahin sürmek hatta çoğu zaman sadece tahin sürüp üstüne biraz da şeker serpiyorum).
    Önce hamuru rulo haline getirin sonra ucunu altına gelecek şekilde sarın.
    45 dakika kadar daha bekletin.
    Kabaran hamurları 180 derecelik fırında iyice kızarana kadar pişirin.
     
  2. 17 Ağustos 2010
    Konu Sahibi : xxDerinxx
  3. xxDerinxx

    xxDerinxx ♥♥ Aşkım ♥♥ Üye

    Katılım:
    23 Ocak 2010
    Mesajlar:
    9.052
    Beğenildi:
    15
    Ödül Puanları:
    148