Tahinli Fındıkllı Kurabiye

Konusu 'Bisküviler - Kurabiyeler' forumundadır ve TopKek tarafından 26 Mart 2009 başlatılmıştır.

    26 Mart 2009
    Konu Sahibi : TopKek
  1. TopKek

    TopKek Popüler Üye Üye

    Katılım:
    30 Nisan 2008
    Mesajlar:
    1.023
    Beğenildi:
    1
    Ödül Puanları:
    106
    harika bir kurabiye mutlak deneyin

    bir paket margarini yumurtaları oda ısısına getirin

    bir paket margarin
    1 yumurta
    1 su bardağı+yarım
    çaybardağı pudra
    şekeri
    yarım çay bardağı
    limonsuyu su
    karışımı
    bir tutam tuz
    yarım pk kabartma
    tozu
    1+1 ç bardağı tahin
    2 çorba kaşığı toz
    şeker
    1 su bardağı fındık
    1 çay kaşığı tarçın

    oda osonda yumuşamış margarini ve pudra şekerini
    iyice özdeştirin
    1 çay bardağı tahin yumurtanın sarısı limon su
    karışımını ekleyip tekrar özdeştirin
    sonra aldığı kadar unu ve kabartma tozunuda katara
    (tuzzu unutmayın) özlü bir hamur yapın
    hamur dinlenirken fındık tahin toz şeker ve
    ayırdığımız yumurta akını ayrı bir yerde karıştırın
    .isteğe göre tarçın ekleyebilirsiniz
    yamuru merdaneyle yarım santim kalınlığında açın
    bir (kare gibi olursa iyi olur)
    bir kenarına içten kalem kalınlığında yayın ve bir kat
    katlaıp hazırladığınız bölümü kesin
    aynı şkilde açılmış diğer hamurada devam edin
    şeritleri yağlanmış fırın tepsisine dikkatlice alın
    buz dolabında bir müddet dinlendirin
    sonra iki parmak eninde dilimleyin ve önceden
    ısınmış fırında 15-20 dakika 200 derecede pişirin
    fırından çıkınca üzerine pudra şekeri serpin
    hazır afiyet olsun

    NOT : soğuyuncaya kadar ellemeyin dağılacaktır
    iyice soğumasını bekleyin