Tahinli Karnabahar

Konusu '* Diyet Özel Menü' forumundadır ve dids tarafından 21 Şubat 2009 başlatılmıştır.

    21 Şubat 2009
    Konu Sahibi : dids
  1. dids

    dids f & d Üye

    Katılım:
    26 Eylül 2007
    Mesajlar:
    6.543
    Beğenildi:
    14
    Ödül Puanları:
    148
    Diyet salata

    Karnabaharın sapını ve yan yapraklarını kesip, yıkayın. Çiçeklerini ayırın. Tuzlu kaynar suda 10 dakika haşlayın. Süzüp bir kenara alın.

    1 adet küçük karnabahar
    1 çay bardağı tahin
    2 diş sarmısak
    1 çay bardağı su
    1 çay kaşığı tuz,

    Süslemek için;
    Kırmızı pul biber
    Kiraz domatesler
    Maydanoz

    Tahinli sosu hazırlayın.
    Limon suyunu tahinle karıştırın.
    Ezilmiş sarımsak ve 1 çay bardağı su ekleyip, çırpın. Haşlanmış karnabahar çiçeklerini servis tabağına alın. Üzerine tahinli sosu gezdirin.
    Kiraz domatesler, pul biber ve maydanozla süsleyip, servis yapın.