Tahinli lahana dolması-Resimli

Konusu 'Dolmalar' forumundadır ve Elif tarafından 3 Aralık 2008 başlatılmıştır.

    3 Aralık 2008
    Konu Sahibi : Elif
  1. Elif

    Elif Onur Üyesi Pro Üye

    Katılım:
    12 Temmuz 2006
    Mesajlar:
    24.609
    Beğenildi:
    5.137
    Ödül Puanları:
    438
    [​IMG]



    1 adet orta boy lahana (tuzlu suda haşlanmış)
    2 su bardağı pirinc
    2 adet domates (küp küp ince olarak doğranmış)
    2 adet yeşil biber (ince doğranmış)
    1 çay bardağı zeytinyağı
    1 yemek kaşığı kırmızı biber
    1 tatlı kaşığı karabiber
    Yaırm demet maydanoz (ince doğranmış)
    Yaırm su bardağı tahin
    1 tutam tuz
    Sos İçin :

    1 çay bardağı tahin
    1 su bardağı yoğurt
    2 limon suyu
    5-6 diş sarımsak (dövülmüş)
    1 çay kaşığı nane
    1 çay kaşığı kırmızı biber
    1 tutam tuz

    Pirinci yıkayıp süzün. Domates, soğan, yeşil biber, maydanoz, tahin, zeytinyağı ve baharatları karışrırarak iyice harmanlayın. Lahanaların içine azar azar iç koyarak sarın. Tencereye dizin, 2 su bardağı su ilave ederek, kısık ateşte pişirin. Sos malzemelerini presten geçirip lahanaların üzerine döküp 5 dk kadar tekrar kaynatın. Lahana dolmanızı en az 3-4 saat dinlendirin. Soğuk olarak servis yapın.
     
    Son düzenleme: 17 Mart 2009