Talaş böregi [resimli]

Konusu 'Börekler' forumundadır ve kumsalll tarafından 2 Aralık 2009 başlatılmıştır.

    2 Aralık 2009
    Konu Sahibi : kumsalll
  1. kumsalll

    kumsalll Popüler Üye Pro Üye

    Katılım:
    7 Ekim 2007
    Mesajlar:
    1.089
    Beğenildi:
    2
    Ödül Puanları:
    106
    denemelisiniz...



    yarım kg yagsız dana eti
    1 sogan
    1 corba kasıgı tereyagı
    2 domates
    2 biber
    1 cay bardagı bezelye
    tuz
    karabiber
    yarım cay bardagı su
    yarım demet maydonoz ve dereotu
    4 adet milföy hamuru
    1 yumurtanın sarısı

    eti dograyın.soganı dograyın.bır tacvada tereyagını eritin.önce etleri kavurun.soganı ekleyin.kavurun.küçük dogranmıs domates ve biberide ekleyin.bezelyeyı ve baharatları ekleyın.suyu ekleyın.tavanın agzını kapat 15-20 dk kadar pişir.pişenleri bir süzgece al sosunu süz.kıyılmıs dereotu ve maydonozu ekle.milföy hamurlarının ortasına etli malzemeden koyup,uclarını capraz gelecek sekilde yaglanmıs tepsıye dizin.üzerine yumurta sarısı sür.ısıtılmıs 200 derecede kızrana kadar pişir.
     
  2. 2 Aralık 2009
    Konu Sahibi : kumsalll
  3. kumsalll

    kumsalll Popüler Üye Pro Üye

    Katılım:
    7 Ekim 2007
    Mesajlar:
    1.089
    Beğenildi:
    2
    Ödül Puanları:
    106