Talaş Böreği

Konusu 'Börekler' forumundadır ve seymabektas tarafından 24 Haziran 2009 başlatılmıştır.

    24 Haziran 2009
    Konu Sahibi : seymabektas
  1. seymabektas

    seymabektas Prensesim.. Güzel Kızım.. Üye

    Katılım:
    5 Mart 2009
    Mesajlar:
    285
    Beğenildi:
    1
    Ödül Puanları:
    86
    Talaş böreğini birde bu şekilde denemenizi öneriyorum yapımıda oldukça basit zamandan kazanmanız için harika bir tarif…



    15 adet milföy hamuru
    1 su bardağı konserve bezelye
    2 adet haşlanmış küp küp doğranmış havuç,2 adet soğan
    ½ kg hindi eti (dana eti,kuzu eti ve tavuk eti de kullanabilirsiniz)
    karabiber,tuzot,kekik,2 yemek kaşığı zeytin yağı
    1 yemek kaşığı salça,1adet yumurta sarısı(üzerine sürmek için)susam veya haşhaş

    Bir tavanın içine zeytinyağını koyup soğanları ve salçayı koyup kavuralım etlerimizi de ilave edip 5 dakika kadar kavurduktan sonra bezelyemizi ve havuçları da ilave edelim.Bütün baharatları da ilave edip ateşten alıp soğumaya bırakalım.Milföylerimizi bir tezgah üzerinde merdaneyle yavaşca biraz açalım ortalarına bir yemek kaşığı kadar etli harcımızdan koyup zarf şeklinde kapatalım yağladığımız tepsiye dizelim üzerine yumurta sarımızdan sürüp susam çörek otu veya haşhaşla süsleyelim.Önceden ısıttığımız 180 C fırınımızda üzerileri kızarana kadar pişirelim.Afiyet olsun.
     
  2. 24 Haziran 2009
    Konu Sahibi : seymabektas
  3. bebisim52

    bebisim52 Tüm varlığım kızımmm... Üye

    Katılım:
    7 Aralık 2007
    Mesajlar:
    4.903
    Beğenildi:
    19
    Ödül Puanları:
    148
    ellerine sağlık tatlım afiyet olsun gece gece cnm çejkti ay
     
  4. 24 Haziran 2009
    Konu Sahibi : seymabektas
  5. seymabektas

    seymabektas Prensesim.. Güzel Kızım.. Üye

    Katılım:
    5 Mart 2009
    Mesajlar:
    285
    Beğenildi:
    1
    Ödül Puanları:
    86
    çok kolay cnm yap işte teşekkür ederim tatlım