Talaş Kebabı (6 Kişilik)

Konusu 'Kebaplar' forumundadır ve NILBERA tarafından 26 Eylül 2007 başlatılmıştır.

Konu Durumu:
Mesaj gönderimine kapalı.
    26 Eylül 2007
    Konu Sahibi : NILBERA
  1. NILBERA

    NILBERA SeVGi KeLeBeĞi Pro Üye

    Katılım:
    12 Temmuz 2006
    Mesajlar:
    6.271
    Beğenildi:
    82
    Ödül Puanları:
    153
    Malzemeler
    Milföy Hamuru İçin:
    2 1/4 Su Bardağı Un
    1 Yumurta
    1 Tatlı Kaşığı Tuz
    1 Tatlı Kaşığı Sirke
    1 Tatlı Kaşığı Tereyağı
    1/2 Su Bardağına Yakın Su
    9 Çorba Kaşığı Margarin Yada Tereyağı
    Hamuru Açarken Kullanmak İçin:
    1/4 Su Bardağı Su
    Börek Harcı İçin:
    1/2 Kg Kol Veya But Kısmından Kemiksiz Ve Yağsız Koyun Eti
    1 Orta Boy Soğan
    1 Çorba Kaşığına Yakın Tereyağı Yada Margarin
    1 Çay Kaşığı Tuz
    1 Tatlı Kaşığı Domates Salçası
    1 Su Bardağı Su
    1 Tatlı Kaşığı Toz Şeker
    1 Çay Kaşığı Kuru Nane
    Böreklerin Üstüne: 1 Yumurta Sarısı


    Yemeğin Tarifi
    Etlerin sinirli kısmını temizleyin,incecik şeritler halinde kesin.Bu şeritleri 4 cm.boyunda doğrayın.Tencerede tereyağını eritin.Dörde bölüp ince ince doğradığınız soğanlar içinde hafif pembeleştirin.Tuzunu ekleyin,soğanları öldürün ve etleri koyun.Kapağını kapatıp kısık ateşte arasıra karıştırın.Et suyunu verip çekinceye kadar pişirin.
    Salçayı ardından da suyu ve toz şekeri koyun.Altını kısıp yaklaşık 1-1,5 saat pişirin.Etler iyice pişince suyunu süzün.Bu suyu bir kenarda saklayın.Eti geniş bir kaba alın.Üzerine nane serpin,soğumaya bırakın.

    alıntıdır
     
  2. 7 Ocak 2010
    Konu Sahibi : NILBERA
  3. incitanemtuana

    incitanemtuana EVLI MUTLU IKI COCUKLU :) Pro Üye

    Katılım:
    10 Aralık 2007
    Mesajlar:
    25.557
    Beğenildi:
    21
    Ödül Puanları:
    198
    bos icerik nedeniyle kapatiyorum
     
Konu Durumu:
Mesaj gönderimine kapalı.