talyanlarn belki de Makarnadan sonra en ok bilinen yok yok orbas "Minestrone"

Konusu 'Dünya Mutfakları' forumundadır ve Halikarnas tarafından 29 Temmuz 2009 başlatılmıştır.

    29 Temmuz 2009
    Konu Sahibi : Halikarnas
  1. Halikarnas

    Halikarnas DÖNDÜM Pro Üye

    Katılım:
    24 Kasım 2008
    Mesajlar:
    15.417
    Beğenildi:
    30
    Ödül Puanları:
    198
    İşte kokusuyla , lezzetiyle insanları kendisine çeken bir yemek: Minestrone.

    İtalyanların belki de makarnadan sonra en çok bilinen yok yok çorbası.

    En önemli özelliği malzemelerin bol ve çeşitli kullanılması.

    Tüm sebze malzemeleri küçük küçük küp küp doğrayın. Tencereye yağ, soğan ve sarımsağı ekleyin .Tencerenin kapağını kapatarak pişirin. Sonra domates püresini döküp, şehriye hariç diğer malzemeleri koyup, yarım saat kadar kısık ateşte kaynatın. En son şehriyeleri katın ve 15 dakika kadar pişirin, kıyılmış maydanoz ve nane ile süsleyin.

    1 adet havuç
    1 adet soğan
    1 diş sarımsak
    2 adet kırmızı biber
    1 adet yeşil biber
    2 bardak domates püresi
    2 çorba kaşığı yıldız şehriye
    4-5 çorba kaşığı zeytinyağı
    1 su bardağı haşlanmış fasulye
    yarım su bardağı aşlanmış nohut
    5 adet küçük patates
    1 adet kabak
    yarım bardak taze barbunya
    1.5 litre su
    maydanoz
    nane
    kereviz yaprağı
    tuz , karabiber

    Afiyet olsun....
     

    Ekli Dosyalar:

    Son düzenleme: 29 Temmuz 2009
  2. 29 Temmuz 2009
    Konu Sahibi : Halikarnas
  3. Halikarnas

    Halikarnas DÖNDÜM Pro Üye

    Katılım:
    24 Kasım 2008
    Mesajlar:
    15.417
    Beğenildi:
    30
    Ödül Puanları:
    198
  4. 31 Ağustos 2009
    Konu Sahibi : Halikarnas
  5. incitanemtuana

    incitanemtuana EVLI MUTLU IKI COCUKLU :) Pro Üye

    Katılım:
    10 Aralık 2007
    Mesajlar:
    25.557
    Beğenildi:
    21
    Ödül Puanları:
    198
    ay harika görünüyo
    mutlaka denemeliyim
    canim cekdi birden
     
  6. 1 Eylül 2009
    Konu Sahibi : Halikarnas
  7. mandalings

    mandalings Popüler Üye Üye

    Katılım:
    30 Mart 2009
    Mesajlar:
    1.451
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    106
    foto da mısır var ama malzemelerde yok koyalım mı koymayalım mı?
     
  8. 29 Aralık 2009
    Konu Sahibi : Halikarnas
  9. sopakuzuli

    sopakuzuli Popüler Üye Üye

    Katılım:
    9 Nisan 2009
    Mesajlar:
    1.121
    Beğenildi:
    206
    Ödül Puanları:
    113
    çorba çok severim mutlaka denerim tşk paylaştığın için.
     
  10. 25 Şubat 2010
    Konu Sahibi : Halikarnas
  11. mozarella

    mozarella birler var binlere bedel Üye

    Katılım:
    23 Şubat 2010
    Mesajlar:
    63
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    76
    cok merak etmisimdir bunu. vitamin deposu oldugu ortada zaten.

    paylasim icin tesekkurler:kahve:
     
  12. 12 Ekim 2010
    Konu Sahibi : Halikarnas
  13. xxDerinxx

    xxDerinxx ♥♥ Aşkım ♥♥ Üye

    Katılım:
    23 Ocak 2010
    Mesajlar:
    9.052
    Beğenildi:
    15
    Ödül Puanları:
    148
    Aaa görüntüsü çok hoş...
    Ellerine sağlık...
     
  14. 14 Ekim 2010
    Konu Sahibi : Halikarnas
  15. nursena07

    nursena07 Popüler Üye Üye

    Katılım:
    31 Mayıs 2009
    Mesajlar:
    4.916
    Beğenildi:
    2.758
    Ödül Puanları:
    163
    bol bol vitamin....
     
  16. 29 Ekim 2010
    Konu Sahibi : Halikarnas
  17. rosaland

    rosaland Popüler Üye Üye

    Katılım:
    29 Ocak 2009
    Mesajlar:
    299
    Beğenildi:
    8
    Ödül Puanları:
    106
    en sevdiğim çorbadır
     
  18. 29 Ekim 2010
    Konu Sahibi : Halikarnas
  19. persembe

    persembe Popüler Üye Üye

    Katılım:
    27 Ağustos 2009
    Mesajlar:
    925
    Beğenildi:
    1
    Ödül Puanları:
    106
    bu kadar sebzeyi biraraya getirirsem deneyebilirim italyanlarin damak tadi cok guzel ya bugun bi italyan tarti yedim de cok begendim