Tantuni (Mersin)

Konusu 'Et Yemekleri' forumundadır ve you_know tarafından 25 Şubat 2010 başlatılmıştır.

    25 Şubat 2010
    Konu Sahibi : you_know
  1. you_know

    you_know Ne bu neşe ? Pro Üye

    Katılım:
    13 Mayıs 2009
    Mesajlar:
    18.749
    Beğenildi:
    89
    Ödül Puanları:
    203
    mersinlilerin vazgecemedigi bir tat

    etleri küçük parcalara ayırın kıyma gibi ama elinizde kesin makinede cekmeyin

    1 kg. kuzu kuşbaşı
    1 yemek kaşığı margarin
    1 adet kuru soğan
    1 demet maydanoz
    2 adet domates
    1 yemek kaşığı toz biber
    1 tatlı kaşığı tuz

    Kuşbaşı etleri küçük küçük doğrayın. Yıkayıp, süzdükten sonra saca koyun, margarin ekleyin. Etler suyunu bırakıp, çekene kadar bekleyin. Kavrulmaya başlayınca devamlı karıştırarak kavurmaya devam edin.1 yemek kaşığı toz biber atıp, ocağın altını kapatın. Etleri kenara alın.saca domatesi,maydanozu doğrayıp, kalan yağın içinde 5 dakika karıştırarak kavurun. Etleri tekrar saca koyup karıştırın. Pide ekmeklerinin içine koyup servis yapın.
    istege göre soganda ekleyebilirsiniz servis sırasında
     
  2. 25 Şubat 2010
    Konu Sahibi : you_know
  3. you_know

    you_know Ne bu neşe ? Pro Üye

    Katılım:
    13 Mayıs 2009
    Mesajlar:
    18.749
    Beğenildi:
    89
    Ödül Puanları:
    203
    alıntıdır
    [​IMG]
     
  4. 25 Şubat 2010
    Konu Sahibi : you_know
  5. Akitra

    Akitra kelebekk εїз Pro Üye

    Katılım:
    13 Eylül 2009
    Mesajlar:
    5.790
    Beğenildi:
    5
    Ödül Puanları:
    148
    bi mersinli olarak bayılırımmmmmm
    yanlız kavururken margarin yerine sıvıyag kullanıyor ustalar
    :1closedeyes:
     
  6. 25 Şubat 2010
    Konu Sahibi : you_know
  7. you_know

    you_know Ne bu neşe ? Pro Üye

    Katılım:
    13 Mayıs 2009
    Mesajlar:
    18.749
    Beğenildi:
    89
    Ödül Puanları:
    203
    biz evde yaparken bu tarifi kullanıyoruz genelde güzel oluyor
     
  8. 6 Mart 2010
    Konu Sahibi : you_know
  9. okypete

    okypete Geçici Olarak Hesap Pasiftir ! ÜZGÜN Üye

    Katılım:
    28 Mart 2008
    Mesajlar:
    86.970
    Beğenildi:
    41.398
    Ödül Puanları:
    563
    harika görünüyor canım.
    yapacağım mutlaka.
    ellerine sağlık.
     
  10. 6 Mart 2010
    Konu Sahibi : you_know
  11. you_know

    you_know Ne bu neşe ? Pro Üye

    Katılım:
    13 Mayıs 2009
    Mesajlar:
    18.749
    Beğenildi:
    89
    Ödül Puanları:
    203
    afiyet olsun canım
     
  12. 6 Mart 2010
    Konu Sahibi : you_know
  13. you_know

    you_know Ne bu neşe ? Pro Üye

    Katılım:
    13 Mayıs 2009
    Mesajlar:
    18.749
    Beğenildi:
    89
    Ödül Puanları:
    203
    afiyet olsun canımopuyorumnanaktan
     
  14. 6 Mart 2010
    Konu Sahibi : you_know
  15. backwood

    backwood Sakin ol şampiyon!!! Üye

    Katılım:
    3 Ağustos 2009
    Mesajlar:
    5.169
    Beğenildi:
    31
    Ödül Puanları:
    153
    ayy çok güzl gözüküyor ellerinize sağlıkcokacimcoook
     
  16. 6 Mart 2010
    Konu Sahibi : you_know
  17. meldam

    meldam Kaderimin Efendisiyim Üye

    Katılım:
    3 Mayıs 2007
    Mesajlar:
    14.927
    Beğenildi:
    21
    Ödül Puanları:
    198
    enfes görünüyor
    mersine okadar gittim bir kere yemedim akannehirakannehir
    neyse tarifi aldım opuyorumnanaktan
     
  18. 6 Mart 2010
    Konu Sahibi : you_know
  19. you_know

    you_know Ne bu neşe ? Pro Üye

    Katılım:
    13 Mayıs 2009
    Mesajlar:
    18.749
    Beğenildi:
    89
    Ödül Puanları:
    203
    aaaa bide adada yasıosun canım mutlaka gidip forumdaki tantunicide yemelisin
    afiyet olsun kızlar