Tantuni

Konusu 'Kebaplar' forumundadır ve EcinniliBarones tarafından 27 Ocak 2009 başlatılmıştır.

    27 Ocak 2009
    Konu Sahibi : EcinniliBarones
  1. mersinde arkadaşımın tantuni dükkanından biraz gözlemledim.çokta güzel oluyor deneyin:)

    etimizi suyunu salıp çekinceye kadar kısık ateşte kavuralım.suyunu çekince bir miktar sıvıyağ ekleyip kavurmaya devam edelim.
    etimizi bu şekilde bir gece önceden hazırlayabiliriz.şayet evde kavurmamız varsa onlada yapabiliriz.lavaşıda hazır kullanabiliriz ama ben kendim yapıyorum..

    yarım paket yaşmaya
    2 yemek kaşığı yoğurt
    1 fincan süt tuz şeker
    aldığı kadar un
    yarın kilo küçük doğranmış kuşbaşı dana eti
    kurusoğan
    2 adet domates
    maydonoz kimyon
    kızmızıtoz biber
    arzuya göre pul biber

    mayamızı hamur kabına alıp 1'er tatlı kaşığı tuz ve şekeri ekliyoruz üstüne 1,5 su bardağı ılık su ekliyoruz.süt ve yoğurduda ekleyip çırpıyoruz. sonra unu eleyerek ele yapışan kıvamda bir hamur elde edene kadar un ekliyoruz.bu hamuru 20 dk dinlediriyoruz.yumurta büyüklüğünde bezelere ayırıp pişireceğimiz tava büyüklüğünde açıyoruz bol unla açarsak yapışmaz.

    çok kurutmadan terz düz ederek lavaşı pişiriyoruz.
    sonra etimizi ısıtıyoruz üzerine kırmızı biber döküyoruz.lavaşlarımızı etimizin yağına bastırarak kenara alıyoruz.lavaşa ince doğranmış soğan maydonoz karışımı domates kimyon ve etleri ekleyip dürüm şeklinde sarıyoruz.afiyetle yiyoruz :)))
     
    Son düzenleyen: Moderatör: 27 Ocak 2009
  2. 28 Ocak 2009
    Konu Sahibi : EcinniliBarones
  3. abroad

    abroad ~Eksiklik kendi ozumde~ Üye

    Katılım:
    16 Eylül 2008
    Mesajlar:
    385
    Beğenildi:
    1
    Ödül Puanları:
    106
    Esim ve arkadasi sahurda yapmislardi bize, cok guzel olmustu cokacimcoook Domates ve biberleri(kirmizi ve yesil biber)etler kavrulduktan sonra tavaya atti ama iyice ezilmeden aldi ocaktan.Tabi lavasi kendileri acmadi.tortilla kullanmistik :) Ellerine saglik,iyi oldu paylastigin usenmezsem bende yaparim insallah...a.s.
     
  4. 1 Şubat 2009
    Konu Sahibi : EcinniliBarones
  5. Sympathique

    Sympathique Popüler Üye Pro Üye

    Katılım:
    19 Kasım 2007
    Mesajlar:
    8.706
    Beğenildi:
    45
    Ödül Puanları:
    153
    tantuni ile ilgili bisey anlatim sana
    canim bende bi kac ay once mersine gittim dayimin kizi ve arkadasi orda dayimin kizi memur, arkadasida tantunicide calisiyomus
    dayimla ikmiz giderken ,deim kizin ismi elifdi o nerde calisiyo diye oda bana tantunicide dedi ,bende sasirdim ,hani kiz universte okumustu, bende avrupadan gidiyorum ,icimden dedim heralde buda bi degisik meslekmi ne diye ;sonra bozuntuya vermedim:roflol: haaaa dedim
    eve geldik ,yengem ordaydi ona ozellikle sordum hani anlmadimya elif nerde calisiyo diye oda dedi tantunicide :roflol:
    ya dedim bu tantunicide ne bi meslekmi benim bilmedigim diye
    olarda gulduler bana , yok kiz bi degisik durum falan diyince haaa dedim omuydu bende baska bisey zannettim diye
    neyse bize bigun yedirdi tantuniden ,begendim valla cok guzeldi ,evdede yapilincada olurda simdi kim hamur acicak zaten recimdeyim kaydirigubbakcemile3
     
  6. 1 Şubat 2009
    Konu Sahibi : EcinniliBarones
  7. Libyana

    Libyana Allah var, Allah yâr... Pro Üye

    Katılım:
    1 Haziran 2008
    Mesajlar:
    6.009
    Beğenildi:
    18
    Ödül Puanları:
    148
    delikafadulden delikafadulden
    Delüüüü sempim benimhihoyyyt Alemsin hı..
    Ben de tantuni severim lisedeyken kantinimize bile getirtmiştik yogun istek ve yakarışlar üzerine :roflol:
    Evde hiç yapmadım hazırı daha bi tatlı geliy -tatlicadiarzu-
     
  8. 1 Şubat 2009
    Konu Sahibi : EcinniliBarones
  9. Sympathique

    Sympathique Popüler Üye Pro Üye

    Katılım:
    19 Kasım 2007
    Mesajlar:
    8.706
    Beğenildi:
    45
    Ödül Puanları:
    153
    ne bilim anam ben hic duymdim ismini, heralde diyorum ben gidincimi ckti bu meslek diye:roflol::roflol::roflol::roflol:
    allah beni beni delikafadulden
    ama simcik ogrendim gereckten gozel valla
     
  10. 1 Şubat 2009
    Konu Sahibi : EcinniliBarones
  11. lavaşı kendim yapıyorum kızlar ama mersinde arkadaşım dedi orda özel biyere yaptırıyolar lavaşı.böyle kreple lavaş arası değişik bişey.hakiki zeytinyağı kullanıyorlar.vıcık vıcık yağlı bişey ama böyle bir lezzet olamaz.kimyon ve kırmızı biberin tadı bambaşka. yanında limon ve taze acı biberle servis ediyorlar.keşke imkanım olsada orda yesem tekrar çok severim.
    bu arada bende rejimdeyim ondan heralde tariflere sardım burda ahhh ahh :KK43:
    henüz tatmamış arkadaşlarıma tavsiye ediyorum gerçekten çok değişik bir lezzet.bazı yerlerde ekmek arası yapıyorlar soğanıda içinde kavurup güzelim tantuniyi katlediyorlar.amman dikkat diyim:))


    yemekteyiz sunumuyla şöyle olur heralde:
    ismiyle hoş tadıyla hoş damak çatlatan lezzetiyle sizleri farklı dünyalara salan yöresel lezzet tantuni :))
    mersinlide değilim ama iyi reklam yaptım sanırım :)
     
  12. 1 Şubat 2009
    Konu Sahibi : EcinniliBarones
  13. Libyana

    Libyana Allah var, Allah yâr... Pro Üye

    Katılım:
    1 Haziran 2008
    Mesajlar:
    6.009
    Beğenildi:
    18
    Ödül Puanları:
    148
    :) Yuregıne , ellerıne saglık canım...
    Bu arade ne kadar cok Kocaelıden arkadas varmıs ya Hu:*
    Canım memleketim..OUYY seldam cinom gel bi sarılayımee gelince artık bi tantuni yaparsın hemşerine:p
    Ben de o kadar soluyorum soluyorum bı de gelemıyormusun uyy
    Nasıp tabı..Rabbımızın ıznı ıle ıns
     
  14. 1 Şubat 2009
    Konu Sahibi : EcinniliBarones
  15. kız hemşerim nerdesinki sen gel ayol merkezdeyim ben yaparım tantuni aşkolsunsengözlerimebaksanabpişmaniye bile yaparım kız onunda tarifini biliyorum .hatta ölçüleri alıyım annemden onunda tarifini yazıyım buralara hihoyyyt
    canım çok güzelleşti buralar gel valla :eek:tabi hayırlısıyla allah ne zaman nasip ederse..
    gel sarılalım canım memleket kokarım ben şincik sanaŞeniza.s.
     
  16. 13 Mayıs 2009
    Konu Sahibi : EcinniliBarones
  17. qadife

    qadife Rabbim Sana Emanetiz... Üye

    Katılım:
    21 Ocak 2008
    Mesajlar:
    6.986
    Beğenildi:
    1
    Ödül Puanları:
    146
    bizde yapıyoruz bunu ama domates biber soganıda üstüne atıyoz az kavuruyoz öyle daha güzel oluyo cokacimcoook
    ellerine saglık tşklerrr a.s.
     
  18. 9 Haziran 2009
    Konu Sahibi : EcinniliBarones
  19. EU3

    EU3 Guest

    hiç yemedim ama canım çekti