Tarator sos

Konusu 'Soslar' forumundadır ve yesilim tarafından 8 Haziran 2008 başlatılmıştır.

    8 Haziran 2008
    Konu Sahibi : yesilim
  1. yesilim

    yesilim Popüler Üye Pro Üye

    Katılım:
    25 Kasım 2006
    Mesajlar:
    9.033
    Beğenildi:
    11
    Ödül Puanları:
    148
    Özellikle balığın yanında harika bir lezzet



    1 su bardağı dövülmüş ceviz içi
    1/4 su bardağı tahin
    3/4 su bardağı limon suyu
    2 diş dövülmüş sarımsak
    1 demet ince kıyılmış maydonoz

    Ceviz içi, sarmısak, tahin ve tuzu bir kaseye koyup iyice çırpın.
    Çırpmaya devam ederek limon suyunu azar azar katın. Limon suyunu iyice yedirdikten sonra maydonozu ekleyin. 1-2 kez karıştırıp küçük bir servis tabağına aktarıp servis yapın.
     
  2. 28 Temmuz 2008
    Konu Sahibi : yesilim
  3. oya_konuk

    oya_konuk Aktif Üye Üye

    Katılım:
    28 Temmuz 2008
    Mesajlar:
    10
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    76
    biz antalyalıyız.tarator sos antalyanın special sosudur!ve tahin kullanılmaz ve ceviz içi sarımsak ve lımon kullanılır!mutlaka sızın sosunuzda güzeldir ama bizim ki bir baskadır..istreseniz tarifi verebilirm!
     
  4. 28 Temmuz 2008
    Konu Sahibi : yesilim
  5. yesilim

    yesilim Popüler Üye Pro Üye

    Katılım:
    25 Kasım 2006
    Mesajlar:
    9.033
    Beğenildi:
    11
    Ödül Puanları:
    148
    Yeni lezzetleri tatmayı isterim tarifi verirseniz tabi ki çok sevinirim Oya
     
  6. 29 Temmuz 2008
    Konu Sahibi : yesilim
  7. oya_konuk

    oya_konuk Aktif Üye Üye

    Katılım:
    28 Temmuz 2008
    Mesajlar:
    10
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    76
    ceviz sarımsak iyice ezilir sonra limon suyu ilave edilir tuzunuda ilave ettikten sonra biraz sulandırılır kızarttığınız balıgın yağından bir kaşık içine karıştırıp sıcak balıgın üzerine bolca dökülür inanın nefis bir lezzet
     
  8. 29 Temmuz 2008
    Konu Sahibi : yesilim
  9. yesilim

    yesilim Popüler Üye Pro Üye

    Katılım:
    25 Kasım 2006
    Mesajlar:
    9.033
    Beğenildi:
    11
    Ödül Puanları:
    148
    Oya, bu tarifini bizde yapıyoruz çok lezzetli. Teşekkürler. Arkadaşlara değişik lezzetler
    Sen de benim tarifimi dene, inan çok seveceksin.AFİYET OLSUN
     
  10. 30 Temmuz 2008
    Konu Sahibi : yesilim
  11. oya_konuk

    oya_konuk Aktif Üye Üye

    Katılım:
    28 Temmuz 2008
    Mesajlar:
    10
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    76
    tabiki denerim mutlaka çok güzeldir biz antalyanın yerlisiyiz yerliler tahinli tarifi bilmez ama deneyeceğim tahim antalyada sadece antalyanın özel piyazında kullanırız siz yerli antalyalımısınız?Tanıştığıma memnun oldum sizinle..
     
  12. 30 Temmuz 2008
    Konu Sahibi : yesilim
  13. yesilim

    yesilim Popüler Üye Pro Üye

    Katılım:
    25 Kasım 2006
    Mesajlar:
    9.033
    Beğenildi:
    11
    Ödül Puanları:
    148
    Kalamarla da, balıkla da, haşlanıp, yumurta ile kızartılmış karnıbahar, piyaz veya bazı sebzelerin üzerinde harika oluyor
     
  14. 30 Temmuz 2008
    Konu Sahibi : yesilim
  15. yesilim

    yesilim Popüler Üye Pro Üye

    Katılım:
    25 Kasım 2006
    Mesajlar:
    9.033
    Beğenildi:
    11
    Ödül Puanları:
    148
    Tılsım sadece bakmakla olmuyor değil mi?
    Tadmazsak, yemezsek gözümüz kalacağına midemizde kalsın. Ucundan azıcık da olsa, tadına varalım boş ver :):)
     
  16. 13 Ağustos 2008
    Konu Sahibi : yesilim
  17. tılsım07

    tılsım07 Guest

    tahinle yapılan hibeşi de biliyorsunuzdur herhalde nefis meze oluyor
     
  18. 16 Kasım 2008
    Konu Sahibi : yesilim
  19. TUZLUK

    TUZLUK Guest

    bu sos en çok hangi balığa yakışıyor