Tarator soslu kalamar tava tarifi

Konusu 'Deniz Ürünleri' forumundadır ve Cicilikiz tarafından 27 Temmuz 2010 başlatılmıştır.

    27 Temmuz 2010
    Konu Sahibi : Cicilikiz
  1. Cicilikiz

    Cicilikiz Popüler Üye Üye

    Katılım:
    24 Ağustos 2009
    Mesajlar:
    1.972
    Beğenildi:
    6
    Ödül Puanları:
    106
    [​IMG]

    Kalamarı ayıkladıkdan sonra 1 gün buzdolabında bekletmek gerek.

    1 kg bütün kalamar
    2 su bardağı un
    6 adet yumurta
    1 çay kaşığı silme tuz
    yeterince toz şeker
    kalamarları kızartmak için sıvı yağ

    Tarator Sosu İçin Malzemeler

    150 gram ceviz içi
    2-3 diş sarımsak
    1 bütün bayat ekmek içi
    1 kahve fincanı sirke veya limon suyu
    1 çay badağı dolusu sıvı yağ
    yeterince tuz

    Kalamarları iyice yıkayarak temizleyelim.Yıkadığımız kalamarları yuvarlak halkalar halinde keselim. Parçaladığımız kalamarları bol toz şeker ile ovaladıktan sonra buzdolabında en az 1 gün bekletelim.

    Kalamarları kullanacağımız zaman bol su ile yıkayıp önce una daha sonra da tuz ile çırptığımız yumurtalara bulayarak kızgın sıvı yağda kızartalım.

    Tarator sosla servis yapalım.

    İşte Tarator Sosun Yapılışı

    Ceviz içleri ile bayat ekmek içini kıyma makinesi ya da robot yardımıyla 2 sefer çekelim. Sarımsakları dövelim. Sıvı yağı, sirkeyi veya limon suyunu ilave edelim.Yeterince tuz koyduktan sonra bir tel çırpalım. Hazırladığımız sosun koyu kıvamlı olması gerekir