tarçınlı ayçöreği

Konusu 'Poğaçalar' forumundadır ve EU3 tarafından 16 Mart 2009 başlatılmıştır.

    16 Mart 2009
    Konu Sahibi : EU3
  1. EU3

    EU3 Guest

    eğer hamuruda tatlı olmasını isterseniz şeker ekleyebilirsiniz.



    2 adet yumurtanın sarısı,
    100 gr margarin(oda sıcaklığında erimiş)
    1 çay bardağı süt,
    2,5 su bardağı un.
    iç harcı için;
    2 yemek kaşığı toz şeker,
    2 çay kaşığı tarçın,
    3 yemek kaşığı kuru çekirdeksiz üzüm,
    1 su bardağı çekilmiş ceviz içi,
    2 dilim bayat tost ekmeğinin içi,
    1 çay bardağı soğuk süt

    oda sıcaklığında ermiş margarini bir kaba alın.üzerine 1 yumurta sarısını ekleyin.sütüde ilave edip unu azar azar ekleyip kulak memesi kıvamında hamur elde edin.hamur ele yapışıyorsa un ilave edebilirsiniz.30 dk hamuru dinlendirin.hamur dinlenirken iç harcı hazırlayın.toz şeker ve tarçını derin bir kaba koyun.üzerine üzümü,çekilmiş ceviz içi ve ufalanmış ekmekler eklenir.sütüde koyup yoğurulur.dinlenen hamurdan çay bardağı büyüklüğünde açacak kadar koparılır.merdaneyle açtığımız hamurun kenarına bir tatlı kaşığı harçtan koyulur ve rulo şeklinde sarılır.iki ucu birbirine yaklaştırıp ay şekli verilir.tüm hamur bitene dek işlem tekrar eder.üzerlerine yumurta sarısı sürülür ve yağlanmış yada fırın kağıdı serilmiş tepsiye aralıklı olarak dizilir.5 dk önceden ısıtılmış fırında 175 derecede pişirilir.afiyet olsun.