Tarçınlı çörek

Konusu 'Bisküviler - Kurabiyeler' forumundadır ve srnmvi tarafından 19 Kasım 2008 başlatılmıştır.

    19 Kasım 2008
    Konu Sahibi : srnmvi
  1. srnmvi

    srnmvi Aktif Üye Üye

    Katılım:
    19 Kasım 2008
    Mesajlar:
    10
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    76
    [​IMG]
    [​IMG]

    500 gr unu,mayayi,50 gr sekeri ve bir tutam tuzu bir kabin icine alin karistirin.200 ml ilik sütü 1 yumurta ve sivi yagida ilave edip kulak memesi kivaminda yogurun.Üzerini örtüp 30-40 dakika kadar mayalanmasini saglayin.
    Dinlenmis hamuru 2 esit parcaya bölüp dikdörtgen sekilde acin ve her iki dikdörtgen hamurun üzerine 75 gr seker ve tarcini ve oda sicakliginda erimis tereyagini karistirip iyice sürün ve rulo yapin.
    Rulolari verevine ücgen sekilde kesin.Rulolarin üzerine bir kasigin yada kepcenin sapi ile (yuvarlak olacak) iyice bastirin...Yagli kagit serilmis yada yaglanmis tepsiye dizin 15 dakika tepside mayalandirin.1yumurta sarisina 1 yemek kasigi süt ekleyip tarcinli mini cöreklerin üzerine sürün.Önceden isitilmis 175 dereceli firinda 20-25 dakika üzeri kizarincaya kadar pisirin.
    Üzerine bolca pudra sekeri serpip servis yapin...