Tarçınlı kurabiye (resimli)

Konusu 'Kekler - Pastalar' forumundadır ve PurpleRain tarafından 2 Eylül 2008 başlatılmıştır.

    2 Eylül 2008
    Konu Sahibi : PurpleRain
  1. PurpleRain

    PurpleRain what if i'm the bad guy? Üye

    Katılım:
    29 Ocak 2008
    Mesajlar:
    8.294
    Beğenildi:
    7
    Ödül Puanları:
    146
    çok kolay tarçınlı kurabiye

    bir kapta istediğimiz kadar şeker ve tarçını karıştırıyoruz. bunu daha sonra fırından çıkan kurabiyelerimizin üzerine sıcakken dökmek üzere bir kenarda bekletiyoruz.

    2 yumurta
    1/2 paket margarin
    1 çay bardağı şeker
    1/2 çay bardağı sıvı yağ
    1 paket vanilya
    1 paket kabartma tozu
    1 tatlı kaşığı (tepeleme) tarçın
    aldığı kadar un

    tüm malzemeleri mikserle çırpıyoruz. unu kattığımızda karışımın elimize kesinlikle yapışmaması gerekiyor. uygun kıvam alınca, hamurdan yarım ceviz büyüklüğünde parçalar koparıyoruz ve avucumuzda yuvarlayarak, yağlı kağıt serğimiz fırın tepsisine diziyoruz. kabaran bir kurabiye tipi olduğu için kopardığınız parçaların büyük olmamasına dikkat edin arkadaşlar. kurabiyelerimizi dizdikten sonra 175 derecede önceden ısıttığımız fırında pişiriyoruz. fazla pişirmemeye dikkat edin. son olarak kurabiyelerimiz pişince daha sıcakken üzerlerine bir kaşık yardımıyla daha önceden ayırdığımız şekerli tarçın karışımından serpiyoruz.
    afiyet olsun
     
    Son düzenleyen: Moderatör: 7 Eylül 2008
  2. 2 Eylül 2008
    Konu Sahibi : PurpleRain
  3. PurpleRain

    PurpleRain what if i'm the bad guy? Üye

    Katılım:
    29 Ocak 2008
    Mesajlar:
    8.294
    Beğenildi:
    7
    Ödül Puanları:
    146
  4. 2 Eylül 2008
    Konu Sahibi : PurpleRain
  5. PurpleRain

    PurpleRain what if i'm the bad guy? Üye

    Katılım:
    29 Ocak 2008
    Mesajlar:
    8.294
    Beğenildi:
    7
    Ödül Puanları:
    146
    arkadaşlar gerçekten deneyin, çayın kahvenin yanında verebileceğiniz minik ikramlardan.

    bu da fırına girmeden önce [​IMG]
     
  6. 7 Eylül 2008
    Konu Sahibi : PurpleRain
  7. Borzo

    Borzo Mucizemmm Pro Üye

    Katılım:
    25 Aralık 2007
    Mesajlar:
    3.010
    Beğenildi:
    4
    Ödül Puanları:
    106
    Arkadaşlar beğenilerinizi belirtmek için lütfen Teşekkür butonunu kullanınız...
     
  8. 7 Eylül 2008
    Konu Sahibi : PurpleRain
  9. Adivar

    Adivar Popüler Üye Üye

    Katılım:
    27 Haziran 2007
    Mesajlar:
    6.280
    Beğenildi:
    43
    Ödül Puanları:
    148
    Benimde çok sevdiğim bir tat ve gerçekten çayın yanında şahane hafif bir lezzet,yapılışıda çok kolay.Bende bir parça hamur alarak yuvarlyarak bir bıçak yarımı ile yan yan kesiyor ve küçük yamuk kareler oluşuyor ve üzerlerinede tarçın ohhh misss gibi Afiyet olsuncokacimcoook
     
    Son düzenleme: 7 Eylül 2008
  10. 7 Eylül 2008
    Konu Sahibi : PurpleRain
  11. PurpleRain

    PurpleRain what if i'm the bad guy? Üye

    Katılım:
    29 Ocak 2008
    Mesajlar:
    8.294
    Beğenildi:
    7
    Ödül Puanları:
    146
    Adıvar haklısın, o şekilde yapmak daha bile kolay olur, aklıma gelmemişti :)
     
  12. 7 Eylül 2008
    Konu Sahibi : PurpleRain
  13. maydanoz

    maydanoz Aktif Üye Üye

    Katılım:
    12 Temmuz 2006
    Mesajlar:
    576
    Beğenildi:
    1
    Ödül Puanları:
    86
    Merhaba

    Çok güzel görünüyorlar.Tarif için teşekkürler.Bir sorum olacak.Acaba margarin kullanmasak da sadece sıvı yağ kullansak,yağ ölçüsü nasıl olur?Hiç margarinsiz,sıvı yağla deneyen var mıdır?Margarinin çok zararlı olduğu söylendiği için yemeklerde kesinlikle kullanmıyorum.Hamur işlerinde de sıvı yağ olan tarifleri deniyorum.Ama bu şekilde; margarin+sıvı yağ kullanılan tariflerde margarini kullanmayıp sıvı yağ kullanılınca nasıl oluyor?Hiç denemedim ve öğrenmek istiyorum.Güzel bir tarif ve tarçını ben de çok severim.
    Kolay gelsin.a.s.
     
  14. 7 Eylül 2008
    Konu Sahibi : PurpleRain
  15. PurpleRain

    PurpleRain what if i'm the bad guy? Üye

    Katılım:
    29 Ocak 2008
    Mesajlar:
    8.294
    Beğenildi:
    7
    Ödül Puanları:
    146
    maydanoz cevap verebilmeyi çok isterdim ama bu tarifte margarinle sıvı yağ yarı yarıya, sadece sıvı yağ olur mu bilmiyorum.
     
  16. 7 Eylül 2008
    Konu Sahibi : PurpleRain
  17. vicdan

    vicdan ~ справе&#1076 Üye

    Katılım:
    20 Kasım 2006
    Mesajlar:
    1.101
    Beğenildi:
    3
    Ödül Puanları:
    106
    Margarinin her ne kadar zararlı olduğunu duysakta,hamur işlerinde de olmadan olmuyor işte :1no2: Lezzeti tutmuyor.Ayrıca dikkat ediniz,içinde margarin olan tarifler günlerce bayatlamadan tazeliğini,yumusaklığını koruyor a.s O yüzden hamur işlerinde kullanmak üzere kendini;kalsiyum ve vitamin zengini olarak tanıtan margarinleri tercih ediyorum yerimseniben
     
  18. 21 Haziran 2009
    Konu Sahibi : PurpleRain
  19. irem naz

    irem naz Canım OĞLUM Üye

    Katılım:
    27 Nisan 2008
    Mesajlar:
    6.713
    Beğenildi:
    13
    Ödül Puanları:
    148
    ellerine sağlık balım..