Tarçınlı Kurabiye

Konusu 'Bisküviler - Kurabiyeler' forumundadır ve xxDerinxx tarafından 10 Mart 2010 başlatılmıştır.

    10 Mart 2010
    Konu Sahibi : xxDerinxx
  1. xxDerinxx

    xxDerinxx ♥♥ Aşkım ♥♥ Üye

    Katılım:
    23 Ocak 2010
    Mesajlar:
    9.052
    Beğenildi:
    15
    Ödül Puanları:
    148
    Kurabiyeyi hiç sevmeyen eşimin bayıldığı tek kurabiye...
    istanbullular.com'dan alıntıdır...

    Ellerimizi yıkayalım...

    250 gr oda sıcaklığında margarin
    1 paket kadar buğday nişastası( 200 gr veya 2 su bardağı )
    1 paket kabartma tozu
    3 çorba kaşığı toz şeker
    1 adet yumurta
    Çay kaşığının ucuyla tuz
    Aldığı kadar un
    Üstü için; Yarım su bardağı kadar tarçın
    2 çorba kaşığı toz şeker ( mümkün olduğu kadar ince taneli toz şeker tercih edin )

    Hamur malzemelerini karıştırıp güzelce yoğurun.
    Hamurdan grissini kalınlığında rulolar yapıp, minik baklava dilimleri şeklinde kesin
    Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine yerleştirdiğiniz kurabiyeleri 10 dakika kadar pişirin.
    Tarçın ve toz şekeri çukurca bir kapta iyice karıştırdıktan sonra, fırından çıkan sıcak kurabiyeleri kabın içine hızlı bir şekilde atıp, kurabiyelerin her yerinin tarçına bulanmasını sağlayın.
    Tarçınlanan kurabiyeleri servis tabağına alıp, iyice soğumalarını bekledikten sonra servis yapın.
    Afiyet olsun...
     
  2. 10 Mart 2010
    Konu Sahibi : xxDerinxx
  3. xxDerinxx

    xxDerinxx ♥♥ Aşkım ♥♥ Üye

    Katılım:
    23 Ocak 2010
    Mesajlar:
    9.052
    Beğenildi:
    15
    Ödül Puanları:
    148
  4. 11 Mart 2010
    Konu Sahibi : xxDerinxx
  5. lale77

    lale77 Aktif Üye Üye

    Katılım:
    9 Nisan 2008
    Mesajlar:
    403
    Beğenildi:
    3
    Ödül Puanları:
    86
    çok hoş görünüyor biraz sonra bunu deneyeceğim bakalım nasıl olacak.
    paylaştığın için sağolopuyorumnanaktan
     
  6. 11 Mart 2010
    Konu Sahibi : xxDerinxx
  7. xxDerinxx

    xxDerinxx ♥♥ Aşkım ♥♥ Üye

    Katılım:
    23 Ocak 2010
    Mesajlar:
    9.052
    Beğenildi:
    15
    Ödül Puanları:
    148
    Önemli değil canım, afiyet olsun...
     
  8. 11 Mart 2010
    Konu Sahibi : xxDerinxx
  9. lale77

    lale77 Aktif Üye Üye

    Katılım:
    9 Nisan 2008
    Mesajlar:
    403
    Beğenildi:
    3
    Ödül Puanları:
    86
    derincim şimdi yaptım çok güzel oldu ama benim ki
    biraz acı olmuş sanırım tarçını fazla geldi
    sen yaptığında da hafif bi acılık oluyormuydu?
    (belki de sıcak sıcak tattım ondan acı geldi)CADIARZUcokacimcoook
     
  10. 11 Mart 2010
    Konu Sahibi : xxDerinxx
  11. ozde-01

    ozde-01 Popüler Üye Üye

    Katılım:
    10 Aralık 2007
    Mesajlar:
    753
    Beğenildi:
    1
    Ödül Puanları:
    106
    Ailecek en sevdiğimiz kurabiyelerden biridir.
    Emeğinize sağlık.
     
  12. 11 Mart 2010
    Konu Sahibi : xxDerinxx
  13. xxDerinxx

    xxDerinxx ♥♥ Aşkım ♥♥ Üye

    Katılım:
    23 Ocak 2010
    Mesajlar:
    9.052
    Beğenildi:
    15
    Ödül Puanları:
    148
    Üstündeki tarçın fazla olduğundan sana öyle gelmiş olabilir canım...
    Ben yaptığımda hamurun içine koyuyorum biraz tarçın üstüne de şekerle karıştırıp serpiyorum...
    Pek acılık olmuyor...
    Afiyet olsun, ellerine sağlık bu arada....
     
  14. 11 Mart 2010
    Konu Sahibi : xxDerinxx
  15. lale77

    lale77 Aktif Üye Üye

    Katılım:
    9 Nisan 2008
    Mesajlar:
    403
    Beğenildi:
    3
    Ödül Puanları:
    86
    hım ben içine koymadım sadece üstüne serpti bidaha ki segfere öyle yaparm.
    teşekkürler canım.
     
  16. 12 Mart 2010
    Konu Sahibi : xxDerinxx
  17. xxDerinxx

    xxDerinxx ♥♥ Aşkım ♥♥ Üye

    Katılım:
    23 Ocak 2010
    Mesajlar:
    9.052
    Beğenildi:
    15
    Ödül Puanları:
    148
    Canım hamurun içine de tarçın koyduğun zaman daha bir güzel oluyor...
    Rica ederim :) Afiyet olsun...