Tarçınlı Kurabiye

Konusu 'Bisküviler - Kurabiyeler' forumundadır ve xxDerinxx tarafından 3 Haziran 2010 başlatılmıştır.

    3 Haziran 2010
    Konu Sahibi : xxDerinxx
  1. xxDerinxx

    xxDerinxx ♥♥ Aşkım ♥♥ Üye

    Katılım:
    23 Ocak 2010
    Mesajlar:
    9.052
    Beğenildi:
    7
    Beğendikleri:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    Bu tarifi Emine Beder'in kitabındaki bir tariften uyguladım. Eşim de ben de çok beğendik. Kendi çektiğim resmi de ekliyorum. Afiyet olsun şimdiden...



    2 yumurta sarısı
    150 gr margarin (yumuşamış)
    2 - 2.5 su bardağı un
    Yarım su bardağı pudra şekeri
    1 tatlı kaşığı tarçın
    1 paket kabartma tozu
    Üzerine serpmek için: Tarçın ve pudra şekeri

    Bir kaba Yumurta sarısı, pudra şekeri ve yumuşamış margarini ekleyip krem haline gelene dek yoğuralım.
    Unu, tarçını, kabartma tozunu ekleyip özlü bir hamur yoğuralım.
    Hamurdan ceviz iriliğinde parçalar koparıp yuvarlak şekiller verelim.
    Yağlı kağıt serilmiş fırın kabına dizelim.
    Isıtılmış 190 derece ısılı fırında kurabiyelerin üstü beyaz kalacak şekilde pişirelim.
    Piştikten sonra üzerine pudra şekeri ile karıştırılmış tarçını serpelim.
    Afiyet olsun...
     
  2. 3 Haziran 2010
    Konu Sahibi : xxDerinxx
  3. xxDerinxx

    xxDerinxx ♥♥ Aşkım ♥♥ Üye

    Katılım:
    23 Ocak 2010
    Mesajlar:
    9.052
    Beğenildi:
    7
    Beğendikleri:
    0
    Ödül Puanları:
    0
  4. 3 Haziran 2010
    Konu Sahibi : xxDerinxx
  5. bilge85

    bilge85 RABBİ HEBLİ MİNESSALİHİYN Üye

    Katılım:
    6 Nisan 2008
    Mesajlar:
    2.059
    Beğenildi:
    0
    Beğendikleri:
    0
    Ödül Puanları:
    36
    bunu ben de yapıyorum,çok güzel oluyo gerçekten,yerken tarçın kokusu dağılıyo ağzına,nefissscokacimcoook ama 1-2 gün sonra,yani bayatlayınca daha da güzel oluyorr..,ellerine sağlık:)
     
  6. 3 Haziran 2010
    Konu Sahibi : xxDerinxx
  7. xxDerinxx

    xxDerinxx ♥♥ Aşkım ♥♥ Üye

    Katılım:
    23 Ocak 2010
    Mesajlar:
    9.052
    Beğenildi:
    7
    Beğendikleri:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    Ben de bayatlayınca daha çok seviyorum...
    Teşekkürler...