TARHANA ÇORBASI /Sivas

Konusu 'Yöresel Yemekler' forumundadır ve Elif tarafından 24 Ocak 2009 başlatılmıştır.

    24 Ocak 2009
    Konu Sahibi : Elif
  1. Elif

    Elif Onur Üyesi Pro Üye

    Katılım:
    12 Temmuz 2006
    Mesajlar:
    24.610
    Beğenildi:
    5.137
    Ödül Puanları:
    438
    Tarhana ve nohut akşamdan ıslatılır.



    Tarhana 1,5 su bardağı
    Kuşbaşı et Yarım kg.
    Kara nohut 1 su bardağı
    Çelem Yarım kg.
    Ispanak Yarım kg. Tereyağı 1 çorba kaşığı
    Kuru nane 1 çorba kaşığı
    Et suyu

    Bol et suyunun içine atılarak pişmeye bırakılır. Diğer tarafta kuşbaşı etler tereyağında iyice kavrulur. Pişmekte olan çorbaya çelem, ıspanak ve kavrulmuş etler ilave edilir. İyice pişirilir. Çorba piştikten sonra üzerine tereyağında yakılan nane dökülerek servis yapılır.