Tarhana piirmek yardm

Konusu 'Mutfak Püf Noktaları' forumundadır ve Liar tarafından 20 Temmuz 2008 başlatılmıştır.

Konu Durumu:
Mesaj gönderimine kapalı.
    20 Temmuz 2008
    Konu Sahibi : Liar
  1. Liar

    Liar Aktif Üye Üye

    Katılım:
    17 Temmuz 2008
    Mesajlar:
    638
    Beğenildi:
    2
    Ödül Puanları:
    86
    tarhana nasıl pişiriliyo ya normal hazır çorba gibi kaynayana kadar karıştırdım yinede pıtır pıtır taneler kaldı ve tadıda çok kötü oldu. nasıl tarhana pişiriliyo birisi tarif etsin lütfen
     
  2. 20 Temmuz 2008
    Konu Sahibi : Liar
  3. Claries

    Claries O bir anne:) Üye

    Katılım:
    7 Ağustos 2007
    Mesajlar:
    1.060
    Beğenildi:
    2
    Ödül Puanları:
    106
    canım tarhanan toz halindeyse (bazı yerlerde hamur halinde kullanılır)önce yağ salça katacaksan kıymayı kavur bi güzel sonra üzerine yeterince tarhana ekle ve biraz daha kavur ve çok sıcak olmayan hatta ılık su koy kaynayıncaya kadar sürekli karıştır topaklanma olmaz ozaman kolay gelsin
     
  4. 20 Temmuz 2008
    Konu Sahibi : Liar
  5. bendenxixzz

    bendenxixzz Aktif Üye Üye

    Katılım:
    13 Mart 2007
    Mesajlar:
    428
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    86
    toz tarhanayi once bi kase suda beklet iyice erisin
    ondan sonrada salca ve cok az sivi yag katarak hazir corba gibi pisir:)
     
  6. 20 Temmuz 2008
    Konu Sahibi : Liar
  7. bendenxixzz

    bendenxixzz Aktif Üye Üye

    Katılım:
    13 Mart 2007
    Mesajlar:
    428
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    86
    kiyma?????
    ben icine sehriye koyuyorum bazende kiymali tarhanayi ilk kez duyuyorum
     
  8. 20 Temmuz 2008
    Konu Sahibi : Liar
  9. Barcman

    Barcman PR UZMANI Pro Üye

    Katılım:
    1 Mayıs 2007
    Mesajlar:
    10.580
    Beğenildi:
    19
    Ödül Puanları:
    198
    ben sıvı yağda biraz kıyma ve küçük küçük doğranmış iki yada üç diş sarımsağı kavuruyorum hafif salçalı su ilave edip kasedeki erimiş tarhanayla pişiriyorum harika oluyor bir deneyin derim
     
  10. 20 Temmuz 2008
    Konu Sahibi : Liar
  11. Claries

    Claries O bir anne:) Üye

    Katılım:
    7 Ağustos 2007
    Mesajlar:
    1.060
    Beğenildi:
    2
    Ödül Puanları:
    106
    kıyma gerçekten güzel oluyor hatta içine biraz sivri biber ve domates koyabilirsin salça yerine daha lezzetli olur
     
  12. 20 Temmuz 2008
    Konu Sahibi : Liar
  13. cilekk

    cilekk Kücük adamIna asIk.. Üye

    Katılım:
    11 Ağustos 2007
    Mesajlar:
    6.905
    Beğenildi:
    16
    Ödül Puanları:
    146
    toz taranayi biraz sicak suda bakleyin..daha sonra kavurdugunuz salcanin üzerine ekleyip kaynar su koyun..ve kisik ateste sürekli karistirin..ben bu sekilde yapiyorum..

    bazende salcasini ve yagini kaynayan tarananin üzerine eklerim oda güzel olur..
     
  14. 20 Temmuz 2008
    Konu Sahibi : Liar
  15. Mxixsra

    Mxixsra Paşa nın annesi Üye

    Katılım:
    7 Temmuz 2008
    Mesajlar:
    12.060
    Beğenildi:
    9
    Ödül Puanları:
    196
    Canlar-toz tarhanayı şöyle pişiriyorum.Biraz sıvı yağda yarım kaşık biber salçasını kavuruyorum.Soğuk suyu döktükten hemen sonra tarhanayı ekliyorum.Kaynayıncaya kadar hiç bırakmadan karıştırıyorum sonra 2-3 diş sarımsak ve bir avuç haşlanmış nohut ekliyorum.İnmesine yakında biraz nane çok az kekik koyuyoru.Denemenizi tavsiye ederim dostlarım bayılırlar.Afiyet olsun : )))))
     
  16. 20 Temmuz 2008
    Konu Sahibi : Liar
  17. cachymyn

    cachymyn Aktif Üye Üye

    Katılım:
    8 Ocak 2007
    Mesajlar:
    161
    Beğenildi:
    2
    Ödül Puanları:
    86
    ben domates rendelıyorum bıraz salca pulbıber kekik nane tuz tereyagı kıyma bunları once tencereye koyup orta ateste kavuruyorum uzerıne su ekleyıp kaynamaya bırakıyorum kyanayınca tarhanayı yukardan azar azar dokup karıstırıyorum .bı kac dakka karıtırıp pısmeye bırakıyorum.cok ama cok lezzetlı her yıyen nası yaptın dıye soruyor tavsıye ederım:)
     
    Son düzenleme: 20 Temmuz 2008
  18. 20 Temmuz 2008
    Konu Sahibi : Liar
  19. Zehranur

    Zehranur Popüler Üye Üye

    Katılım:
    16 Mayıs 2007
    Mesajlar:
    820
    Beğenildi:
    84
    Ödül Puanları:
    113
    Elinize saglık bende Tarhana corbasını seven ve yapanlardanım fakat bu kadar förmül ilk defa okudum hepinize tesekkürler.
     
Konu Durumu:
Mesaj gönderimine kapalı.