Tarnl ekmek

Konusu 'Ekmekler&Pideler' forumundadır ve MATMAZEL87 tarafından 12 Nisan 2009 başlatılmıştır.

    12 Nisan 2009
    Konu Sahibi : MATMAZEL87
  1. MATMAZEL87

    MATMAZEL87 kızını büyütmekte... Üye

    Katılım:
    8 Nisan 2009
    Mesajlar:
    2.895
    Beğenildi:
    27
    Ödül Puanları:
    148
    tarçın aromasıyla stresinizi atın



    2 su b. un
    2 su b. tam buğday unu
    1 çay b. süt
    3 çorba k. tereyağı
    1 p. kuru maya
    alabildiği kadar su
    İç harcı için:

    1 çay b. esmer toz şeker
    1 yumurta
    1 su b. kuru üzüm
    1 tatlı k. tarçın
    2 çorba k. pekmez

    Karıştırma kabına 2 su bardağı un ve 2 su bardağı tam buğday unu alın.Unun ortasına mayayı alın. Mayanın üzerine ılık su,sıvıyağ,süt,tereyağı ilave edin.İlk önce mayayı eritin. Daha sonra unu da karıştırarak yoğurup yumuşak bir hamur elde edin. İç harcı için bir kapta 1 çay bardağı esmer şeker,pekmez,tarçın,1 su bardağı kuru üzüm,1 adet yumurta ilave edip karıştırın. Hamuru merdane ile açın.Hamurun içine iç harçtan yayın ve hamuru rulo yapıp yuvarlak şekil verin. Önceden ısılmış olan 180 derecelik fırında pişirin.