Tatar çorbası

Konusu 'Çorbalar' forumundadır ve Elif tarafından 5 Aralık 2008 başlatılmıştır.

    5 Aralık 2008
    Konu Sahibi : Elif
  1. Elif

    Elif Onur Üyesi Pro Üye

    Katılım:
    12 Temmuz 2006
    Mesajlar:
    24.644
    Beğenildi:
    5.180
    Ödül Puanları:
    438
    Tencereye yağı alıp, eritin.
    Soğanı ince ince doğrayıp, tencereye ekleyin.
    Soğanlar pembeleşene dek kavurun.
    Patatesleri soyup, tavla zarı iriliğinde doğrayın.
    Patatesleri soğanlarla birlikte arasıra karıştırarak kavurun.
    Patatesler yumuşadığında, domateslerin kabuklarını soyup rendeleyin.
    1-2 Dakika daha kavurup, yeterince su ilave edin.
    Tuzunu ekleyerek çorbanın içindeki patatesler yumuşayana dek hafif ateşte pişirin.
    Patatesler iyice yumuşadığında, una çok az su ilave edip, topaksız bir bulamaç kıvamına getirin.
    Çorbaya bu bulamacı azar azar ve karıştırarak ilave edin.
    Küçük bir tavaya 1 tatlı kaşığı tereyağı koyup, eritin.
    Nane ve karabiberi ilave ederek 1-2 kez çevirin.
    Ateşten alıp, çorbanın üzerine gezdirin ve servis yapın.

    alıntıdır