Tatar gelininden nogay göbetesi(resimli)

Konusu 'Hamur İşleri' forumundadır ve sevimli_cirkin tarafından 10 Ocak 2012 başlatılmıştır.

    10 Ocak 2012
    Konu Sahibi : sevimli_cirkin
  1. sevimli_cirkin

    sevimli_cirkin Yeni Üye Üye

    Katılım:
    10 Şubat 2010
    Mesajlar:
    832
    Beğenileri:
    1
    Ödül Puanları:
    0
    un su ve tuzla hamur yoğurulur.dinlenmeye bırakılır.bi tencerede tavuk etleri haşlanır.başka bi tencerede soğanlar kavrulur,salça koyulur ve büyük ama ince doğranmış patatesler kavrulur.üzerine haşlanan tavuğun suyu dökülür ve pişirilir.hamurlar tepsiye göre alt katına 2 3 bazı fazla olmak şartıyla bazılanır.her açılan yufkanın arasına margarin ve sıvıyağ karışımı sürülür.tepsinin alt kayına konacak bazıların hepsi bittiğinde gül böreği gibi kıvrılıp bi kenara alınır ve dinlendirilir.üst katıda aynı açılır ve sarılıp dinlenmeye bırakılır.alt kat hamurunu elmalı tart gibi hamur dışarı çıkacak şekilde karıştırmadan açılır ve tepsiye konur.hamurun üstüne haşlanan tavuklar yerleştirilir ve onunda üzerine patatesli karışım dökülür.üst kapağı biraz küçük açık açılırki, al katta büyük açılan hamur üst kapağına kıvrılarak kapatılır.180 derece fırında 1 saati geçkin pişirilir.üzeri kızarınca teleşlanmayın.yanmıyo.pişme süresi oldukça uzun ama beklemeye değer :)))

    oklava
    açmak için geniş pürüzsüz masa veya düz yüzey
    açılan hamurları koymak için sini

    tepsinin büyüklüğüne göre
    hamuru için:
    un
    su
    tuz

    iç harı için:
    tavuk

    patatesli harcı için:
    patates
    soğan
    salça
    tuz
    karabiber
    kırmızıbiber
    haşlanan tavuğun suyu

    çok fazla el yormuyo.hamur açmasını bilenler yarım saat içinde yapıp bitireceklerdir
     
  2. 10 Ocak 2012
    Konu Sahibi : sevimli_cirkin
  3. sevimli_cirkin

    sevimli_cirkin Yeni Üye Üye

    Katılım:
    10 Şubat 2010
    Mesajlar:
    832
    Beğenileri:
    1
    Ödül Puanları:
    0