Tatbak

Konusu 'Gurme Öneriyor' forumundadır ve Cicilikiz tarafından 8 Temmuz 2010 başlatılmıştır.

    8 Temmuz 2010
    Konu Sahibi : Cicilikiz
  1. Cicilikiz

    Cicilikiz Popüler Üye Üye

    Katılım:
    24 Ağustos 2009
    Mesajlar:
    1.972
    Beğenildi:
    6
    Ödül Puanları:
    106
    Tatbak da mönü eşsiz Ezo gelin çorbası ile başlıyor. Daha sonra lezzeti bugüne kadar çeşitli basın organlarınca onaylanmış İstanbul'un en iyisi şeçilen lahmacunu geliyor.
    [​IMG]

    Kebapları elbette unutmadık; karışıktan dönersiz iskenderi Tadbak'tan başka bir yerde yiyemezsiniz. Adana, Beyti, Kuzu Şiş, Fıstıklı Kebap, Alinazik ve diğer bütün kebap çeşitleriyle de iddialı bir mekân burası.

    Sakın tatlıya yer kalmadı demeyin çünkü yine Tatnak'a özel cevizli yada kaymaklı tel kadayıfın tadına bakmadan yemeğinizi tamamlamış sayılmazsınız.

    Temel ilkesi sınırsız müşteri memnuniyeti olan Tadbak, uygun fiyat politikası ile Pazar günleri hariç haftanın 6 günü saat 11.00 ile 21.00 saatleri arasında dostlarına hizmet etmektedir. Yolunuz Nişantaşı'na düştüğüne bu özel mekâna uğramanızı ve başka hiçbir yerde bulamayacağınız lezzetleri tatmanızı öneririz.

    Tarihçe:
    Kurucumuz Hasan Katıkçı 1941 yılında Gaziantep de doğdu. Küçük yaşta babasını kaybedince geçim sıkıntısı nedeniyle eğitimini yarım bırakıp çalışmaya başladı. Gaziantep in meşhur kebapçı ve baklavacılarında (Sümer Lokantası, Memik Ustanın Yeri, Hacı Baba Baklavacısı vb.) çıraklık yaptı.1950 yılında artık Gaziantep’e sığmadığına karar verdi ve Ankara’ya doğru yola koyuldu.

    Ankara’da sadece 1 yıl çalıştıktan sonra; 1951 yılında İstanbul’a geçti. 1958 yılına kadar çeşitli yerlerde ustalık yaptı ve 1958 yılında üç ortak olarak Nişantaşı Şakayık Sokak'ta Burak Kebap Salonunu açtı. Ne var ki bu ortaklık sadece 2 yıl sürdü.

    1960 yılında Nişantaşı Akkavak Sokak'ta yıllara damgasını vuracak Tatbak’ı kurdu. 3 masayla başlayan lezzet yolculuğu büyüyerek bu günlere bir marka olarak ulaştı. Gaziantep’in damak tadını ve geleneksel mutfağını İstanbullularla tanıştıran Tatbak’ın müdavimleri o dönemlerde daha çok Terakki Liseli, High school’lu ve Marmara dişçilik fakülteli öğrencilerdi. Zaman içinde çok geniş bir müşteri portföyüne ulaşan Tatbak hala o dönemin örgencilerine, onların çokçuklarına ve torunlarına hizmet etmekte.

    Yıllardır değişmeyen personeli ve müşterileriyle ilk günkü lezzeti ve kalitesinden ödün vermeden hizmete devam eden Tatbak geçen zaman içinde büyüyerek dostlarını 2 katlı 90 kişilik salonunda ağırlıyor. Koşulsuz müşteri memnuniyeti, dürüstlük ve kalite ilkelerinden kurulduğu günden bu günlere kadar ödün vermeden gelen Tatbak birçok basın kuruluşu tarafından ödüllendirilmenin haklı gururunu taşıyor.

    Kendinizi evinizde hissedebileceğiniz gibi sıcak, geçmişe olan özleminizi giderebileceğiniz kadar nostaljik ve en önemlisi lezzete olan açlığınızı doyurabileceğiniz restoranımızda sizleride aramızda görmekten mutluluk duyarız.