Tatlı-Ekşi Kereviz Sapı Tarifi

Konusu 'Sebze Yemekleri' forumundadır ve suri tarafından 16 Aralık 2009 başlatılmıştır.

    16 Aralık 2009
    Konu Sahibi : suri
  1. suri

    suri peri Üye

    Katılım:
    23 Aralık 2007
    Mesajlar:
    397
    Beğenildi:
    2
    Ödül Puanları:
    106
    : Fransız mutfağının

    kerevizin yaprakları ayıklanıp,2.5 cm boyunda ve enine parçalara kesilecektir.
    kırmızı dolmalık biberler ince doğranmış olacaktır

    1 demet kereviz sapı
    1 çorba kaşığı tozşeker
    yarim tatlı kaşığı tuz
    bir tutam kırmızıbiber
    6 cl (1/4 su bardağı) elma sirkesi
    1 çorba kaşığı kırmızı dolmalık biber

    Bir tencereye 0,5 cm yükseklikte su koyup, kereviz sapı parçaları, tozşeker, tuz ve kırmızıbiberi ekleyin. Tencerenin kapağını yarı yarıya örtüp, orta ateşe oturtarak, karışımı bir taşım kaynatın. Kaynamaya başladıktan sonra, kereviz sapları yumuşayıncaya ve bütün suyunu çekinceye kadar (yaklaşık 5 dakika) pişirip, tencereyi ateşten alarak, sirkeyi ekleyin. Tatlı - ekşi kereviz sapını bir servis tabağına aktarip, üstüne kırmızı dolmalık biber parçalarını serpiştirerek, servis yapın.
     
  2. 16 Aralık 2009
    Konu Sahibi : suri
  3. suri

    suri peri Üye

    Katılım:
    23 Aralık 2007
    Mesajlar:
    397
    Beğenildi:
    2
    Ödül Puanları:
    106