Tavada Börek-Resimli

Konusu 'Börekler' forumundadır ve ankebut3 tarafından 29 Ocak 2009 başlatılmıştır.

    29 Ocak 2009
    Konu Sahibi : ankebut3
  1. ankebut3

    ankebut3 Aktif Üye Pro Üye

    Katılım:
    12 Temmuz 2006
    Mesajlar:
    24
    Beğenildi:
    11
    Ödül Puanları:
    78
    [​IMG]

    [​IMG]

    [​IMG]

    Ben tarifi denedim. Malzemeleri bunlar fakat benim şahsi görüşüm yufkalar arasına dökülecek harç 2 yufkaya fazla. Yarısı kadar bir harç yeterli. Yani 2 yumurta değil bir yumurta yarım çay bardağı yağla daha hoş olur. Bu şekilde harç arasından sanki aktı gibi yaş oldu gibi.

    2 yufka
    2 yumurta
    1 çay bardağı sıvı yağı
    1/2 çay bardağı süt
    1/2 çay bardağı yoğurt
    İç harcı:
    sosis
    sucuk
    kaşar peyniri
    domates

    Yumurta bir kapta çırpılır,içerisine süt,sıvı yağı ve yoğurt ilave edilir karıştırılır.Yağlanmış tavaya yufka serilir 2.yufkadanda parçalar koparılıp serilir(alt taban ince olmasın diye),sosun yarısı dökülür.Kalan yufkadan üzerine konur.İçharcı serpiştirilir ve kalan sos dökülür.