Tavuğu tütsülüyor musunuz?

Konusu 'Mutfak Püf Noktaları' forumundadır ve EU1 tarafından 1 Mart 2008 başlatılmıştır.

    1 Mart 2008
    Konu Sahibi : EU1
  1. EU1

    EU1 Guest

    arkadaşlar tavuğu fırın tepsisine koymadan evvel ;yıkadıktan sonra tütsülüyormusunuz?yoksa yıkayıp doğrudan fırın tepsisine veya tavuk poşetlerinemi koyuyorsunuz?eğer doğrudan koyarsak tüyleri yemeğe karışmazmı?kayınvalidem ocakta tütsülüyordu ama ocak batıyor bu seferde:a015:başka bir yolu yokmu bunun?????fisfisfis
     
  2. 1 Mart 2008
    Konu Sahibi : EU1
  3. keçi kxixz

    keçi kxixz güzel Üye

    Katılım:
    23 Eylül 2007
    Mesajlar:
    740
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    86
    Arkadaşım bahsettiğin hazır tavuksa tüyü tüsü olmaz. Ama evde kesilmiş tavuksa tütsülenir ve ateşte yapmaktan başka yolu yoktur.
     
  4. 1 Mart 2008
    Konu Sahibi : EU1
  5. EU1

    EU1 Guest

    canım yok hazır tavuktan bahsediyorum.bazen hazır tavukların da üzerinde azda olsa tüyleri kalıyorya onları ne yapabiliriz?
     
  6. 1 Mart 2008
    Konu Sahibi : EU1
  7. uxgxur ve eylxuxl

    uxgxur ve eylxuxl Aktif Üye Üye

    Katılım:
    27 Şubat 2008
    Mesajlar:
    105
    Beğenildi:
    1
    Ödül Puanları:
    86
    slm arkadaşım ben direk derisini soyup attığım için hiç böle bişeyle uğraşmıyorum
     
  8. 1 Mart 2008
    Konu Sahibi : EU1
  9. EU1

    EU1 Guest

    bende hep derisini çıkarmaya çalışıyorum canım.ama oda çok uğraştırıcı.
     
  10. 1 Mart 2008
    Konu Sahibi : EU1
  11. esennil

    esennil Aktif Üye Üye

    Katılım:
    2 Kasım 2007
    Mesajlar:
    359
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    86
    kesinlikle tütsülerim.kanatlar filan soyulmuyor ki.tütsüler yıkar sonra işleme koyarım.ama çok deri sevmediğim için büyük bir kısmını atıyorum zaten
     
  12. 4 Mart 2008
    Konu Sahibi : EU1
  13. EU1

    EU1 Guest

    aslında haşlandıktan sonra derisi kolay soyuluyor ama ben haşlamadan fırın poşetine koymak istediğimde bir saat uğraşıyorum derisini çıkarmak için.birde sanırsam dersiyle pişince daha lezzetli oluyor.derisini yemsekde.amaa ocağı batırmadan tütsü çaresi olsaydı.cevap yazan arkadaşlara çok teşekkürler