Tavuk çorbası/ Yunan Mutfağı

Konusu 'Dünya Mutfakları' forumundadır ve Elif tarafından 18 Ocak 2009 başlatılmıştır.

    18 Ocak 2009
    Konu Sahibi : Elif
  1. Elif

    Elif Onur Üyesi Pro Üye

    Katılım:
    12 Temmuz 2006
    Mesajlar:
    24.624
    Beğenildi:
    5.153
    Ödül Puanları:
    438
    Pirinçleri iyice yıkayıp 30 dakika ılık suda beklettikten sonra süzün.
    Tavuk suyunu büyük bir tencerede kaynatın. Kaynayınca pirinci ekleyip ağır ateşte 15 dakika daha pirinç yumuşayıncaya kadar pişirin. Tencereyi ateşten alıp bir kenara bırakın.
    Yumurtaları orta boy bir kaseye kırıp yumurta teli yada mikserde çırpın. Yavaş yavaş ve sürekli karıştırarak limon suyunu katın. Tavuk suyundan birer birer atarak ve sürekli çırparak birkaç kaşık ekleyin. Bu karışımı tavuk suyunun bulunduğu tencereye boşaltın.
    Tencereyi orta ateşe oturtup çorbayı 2-3 dakika pişirin. ( Kaynamamasına dikkat edin yoksa terbiyesi kesilir ). Tencereyi ateşten alıp, karabiber ve tuzu ekip üstüne maydanozu serperek servis yapın.