Tavuk dolmasi (resimli)

Konusu 'Tavuk Yemekleri' forumundadır ve Sympathique tarafından 22 Temmuz 2008 başlatılmıştır.

    22 Temmuz 2008
    Konu Sahibi : Sympathique
  1. Sympathique

    Sympathique Popüler Üye Pro Üye

    Katılım:
    19 Kasım 2007
    Mesajlar:
    8.706
    Beğenildi:
    45
    Ödül Puanları:
    153
    ben fazla kizarmis seviyorum ,resimdeki fazla kizarmis, sizler isteginize gore yapabilirsiniz



    1 tane tavuk
    igne ,iplik :)
    2 dis sarmisak
    ici icin
    1 su bardagi bulgur
    1,5 sb su
    2 yk sivi yag
    1 kucuk sogan
    1 kasik salca
    tuz,karabiber,
    kekik
    sos icin ,
    yarim kasik yogurt
    1 kasik salca,
    biraz siviyag
    tuz

    tavugun icini iyice yikiyoruz,
    icini pisirmek icinse,tavaya yag ve sogani alip kavuruyoruz,sonra salca, ve bulguru katip ,tum baharatlarinda koyup ,karistiriyoruz, uzerine suyunu koyup pisiriyoruz
    ,pisen ici tavugun icine dolduruyoruz, tamamen koyduktan sonra ,buyuk igne ve kalin iplikle acik olan yeri iyice dikiyoruz, ben duduklu tencereye koydum ,kullanmayanlar normal tencereye ,koyup uzerini kapaticak sekilde su koyup ,sarmisaklarida ekleyi,birazda tuzla,ilk once 30dk kadar hasliyoruz,
    haslanan tavugu bi firin tepsisine aliyoruz icine biraz tavuk suyundan koyuyoruz, uzerine sos icin ,bir kaba yogurt ,salca ,tuz , az sivi yag birazda su koyup sos yapiyoruz ,bu sosu tavugun uzerine surup ,firina veriyoruz,
    firinda uzeri kizarana kadar durduyoruz, ben uzeri pisince altini cevirdim altinada sos surup tekrar kizarttim (ben resimdekini cok kizarrtim cunku cok kizarinca seviyorum ,siz istediginiz sekilde kizartabilirsiniz)
     
    Son düzenleyen: Moderatör: 20 Eylül 2008
  2. 22 Temmuz 2008
    Konu Sahibi : Sympathique
  3. Sympathique

    Sympathique Popüler Üye Pro Üye

    Katılım:
    19 Kasım 2007
    Mesajlar:
    8.706
    Beğenildi:
    45
    Ödül Puanları:
    153
    [​IMG]

    [​IMG]
     
    Son düzenleme: 7 Şubat 2009
  4. 22 Temmuz 2008
    Konu Sahibi : Sympathique
  5. gxuxlsu

    gxuxlsu sifaa nın yazdığından :) Üye

    Katılım:
    5 Ekim 2007
    Mesajlar:
    3.469
    Beğenildi:
    1
    Ödül Puanları:
    106
    kuzuumm bunu annemde yapar bu zahmetli pes valla maşallah çok beceriklisin hiç de üşenmiyosun ne güzelll
     
  6. 26 Temmuz 2008
    Konu Sahibi : Sympathique
  7. Feyza79

    Feyza79 kar ciceklerim Üye

    Katılım:
    2 Aralık 2007
    Mesajlar:
    4.591
    Beğenildi:
    20
    Ödül Puanları:
    108
    Kiz eline koluna saglik canim cok güzel görünüyorda senin dedigin gibi sosu bol olan yerleri fazla kizarmis gibi olmus.az durdurmak lazim.eline koluna saglik canim.
     
  8. 26 Temmuz 2008
    Konu Sahibi : Sympathique
  9. Azeri kizi

    Azeri kizi Türkiye'mmm Üye

    Katılım:
    21 Haziran 2007
    Mesajlar:
    5.722
    Beğenildi:
    5
    Ödül Puanları:
    148
    Gercekten cok güzel gözüküyor.Bende tavugu ve eti fazla kizarmis severim.Ellerine saglik.Tam da acikmisim,midem kaziniyor.Bunu görünce tam kötü oldum.Nefis,nefis.
     
  10. 27 Temmuz 2008
    Konu Sahibi : Sympathique
  11. CASMXIXN

    CASMXIXN Popüler Üye Üye

    Katılım:
    8 Aralık 2007
    Mesajlar:
    1.766
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    106
    ben şimdi bu tarifi çok güzel uyguluyorum ama hiç unutmam evleneli 2hafta olmuştu ve deli gibi tarifler bulup yapmaya çalışıyordum birçoğunuda ilk yapmama rağmen tat olarak iyi oluyordu ....ama bu tavuk dolmasını nasıl özendim...allahım fırından çıktı....sofra o biçim eşimde bende gözümüzü alamıyoruz ana kes kes kesilmiyo......neyse kestik bir kaşık alalım dedik.....oooooooo....hatırlamak bile istemiyorum ne içindeki harç pşmiş ne tavuk pişmiş...ama dışı nar gibi kıpkırmızı....zavallı kocişim......çorbaya talim etti ama bozuntuyada vermedi çok şükür...bir daha ki sefere daha iyi olur demekle yetindi.....ayyy çok kötüydü....ama şimdi ellerime sağlık insana zamanla neleri başarıyor .....paylaşımın için saol canım...
     
  12. 30 Temmuz 2008
    Konu Sahibi : Sympathique
  13. cilekk

    cilekk Kücük adamIna asIk.. Üye

    Katılım:
    11 Ağustos 2007
    Mesajlar:
    6.905
    Beğenildi:
    16
    Ödül Puanları:
    146
    yarin yapicam bunu..ama ben haslamadan postette koymak istiyorum firina.insl.becerebilirim
     
  14. 30 Temmuz 2008
    Konu Sahibi : Sympathique
  15. Sympathique

    Sympathique Popüler Üye Pro Üye

    Katılım:
    19 Kasım 2007
    Mesajlar:
    8.706
    Beğenildi:
    45
    Ödül Puanları:
    153
    aynen canim insan zamanla alisiyo, benim yasim kucuk ama ,ben yemek yapali seneler oldu elim alisti, sende becermisin ,zaten kac senelik evli olursan ol, insanin yinede bilmedigi oluyo ,bizde bildiklerimizi birbirimizle paylasiyoruz ne guzel
     
  16. 30 Temmuz 2008
    Konu Sahibi : Sympathique
  17. Sympathique

    Sympathique Popüler Üye Pro Üye

    Katılım:
    19 Kasım 2007
    Mesajlar:
    8.706
    Beğenildi:
    45
    Ödül Puanları:
    153
    canim bende frarina dogrudan koymak istiyorum ama ,tavuk buyuk oldugu icin yuzu kizariyo icin kaliyo diye, ilk once haslayip sonra koydum ,biz hem cok kizarmis hemde cok pismis olcak ,azcik cig olsun esim tadina bile bakmaz ,insallah dene bakalim belki posette guzel piser
     
  18. 30 Temmuz 2008
    Konu Sahibi : Sympathique
  19. ellerine sağlık cnm harik agörünüyor...sık sık yaptığım bi dolmadır..bence cok pratik hemen yanında da prinç plabı..bulgurla karılınca harik aoluyor