Tavuk Dolması

Konusu 'Dolmalar' forumundadır ve selenita tarafından 13 Temmuz 2008 başlatılmıştır.

    13 Temmuz 2008
    Konu Sahibi : selenita
  1. selenita

    selenita Aktif Üye Üye

    Katılım:
    29 Haziran 2008
    Mesajlar:
    73
    Beğenildi:
    14
    Ödül Puanları:
    88
    Afiyet olsun...

    Tavuğun kanatları ve boynu kesilip çıkarılır ve ateşte tütsülenir.
    Tavuğun karın kısmından bıçakla tam ortasından bölünür. Dikkatli bir şekilde keskin bir bıçakla sıyırarak et ve kemiği derisi parçalanmadan birbirinden ayrılır. Göğüs kafesi çıktıktan sonra budun iç kısmından kemiğe doğru bıçakla kesilir. Bıçakla sıyırarak budun kemiği çıkarılır. Diğer budun kemiği de çıkarılıp elle düzeltilerek kare biçimine getirilir. Eti fazla olan yerlerden kesip az olan yerlere yerleştirilir.
    İçin Hazırlanması:
    Bir tencereye doğranmış ciğer, soğan ve bir miktar yağ konarak kısık ateşte pişirmeye bırakılır.
    Soğanlar iyice sararınca 1 çay bardağı pirinç, bir su bardağı sıcak su ilave edilerek pişirilir.
    Piştikten sonra kırmızıbiber, karabiber ve tuzu ilave edip karıştırıp, kullanılır.

    2 kg bütün tavuk
    250 gr tavuk ciğeri
    1 çay bardağı pirinç
    3 orta boy soğan
    Tuz
    Kırmızı biber
    Karabiber

    Hazırlanan içten koyup rulo gibi sarılır. Sardıktan sonra folyo kağıda sarılıp kalın pamuk ipliği ile rosto gibi sıkıca bağlanır.
    Bir tepsiye koyarak kızgın fırında pişirilir. Kızarmaya başlayınca tepsiye 1 çay bardağı su dökerseniz yapışmasını önlersiniz.
    Soğuduktan sonra ipleri kesip çıkarılır. Kağıdı da sıyırıp rosto gibi dilimlenip servis yapılır.
     
    Son düzenleyen: Moderatör: 6 Eylül 2008