Tavuk Göğsü Muhallebi

Konusu 'Tatlılar' forumundadır ve PapiBJK tarafından 16 Temmuz 2009 başlatılmıştır.

    16 Temmuz 2009
    Konu Sahibi : PapiBJK
  1. PapiBJK

    PapiBJK Popüler Üye Üye

    Katılım:
    27 Aralık 2008
    Mesajlar:
    2.759
    Beğenildi:
    15
    Ödül Puanları:
    148
    yalancı tavuk göğsüde deniyor :) çok harika bir tatlı



    100gr margarin
    1 su bardağı un
    1 kg süt
    1 bardak şeker
    1 paket vanilya

    margarin eritilip un sararıncaya kadar kavrulur.
    süt ve şeker ilave edilir koyulaşana kadar devamlı
    karıştırılır (muhallebi kıvamına gelecek)
    indirmeye yakın 1 paket vanilya konulup biraz
    karıştırılır ve ateşten alınır.

    Daha sonra üzerinin kaymak tutmasına fırsat
    verilmeden mikserlenir.. Ne kadar çok
    mikserlerseniz o kadar güzel oluyo, yerken uzuyo
    sanki..

    Borcam tepsisini ıslatıp içine dökün, soğuyunca
    servis yapın..

    ** vanilya yerine havanda dövülmüş damla sakızı da
    koyabilirsiniz.. Afiyet olsun..
     
    Son düzenleme: 16 Temmuz 2009