Tavuk Gögsü

Konusu 'Tatlılar' forumundadır ve MATMAZEL87 tarafından 11 Nisan 2009 başlatılmıştır.

    11 Nisan 2009
    Konu Sahibi : MATMAZEL87
  1. MATMAZEL87

    MATMAZEL87 kızını büyütmekte... Üye

    Katılım:
    8 Nisan 2009
    Mesajlar:
    2.895
    Beğenildi:
    27
    Ödül Puanları:
    148
    kıvamıyla mutlu olunucak bir lezzet



    50 GRAM MARGARİN
    1 KİLO SÜT
    5 YEMEK KAŞIGI UN
    1 YEMEK KAŞIGI NİŞASTA
    1 SU BARDAGINDAN BİRAZ AZ ŞEKER
    VANİLYA DAMLA SAKIZI

    yağı derin bi tencereye koy erit.içine yavaş yavaş unu ilave et sonrada şekeri koyup karıştır ve nişastayı da koyup kavur.kısık ateşte pembeleşinceye dek kavur ama rengi koyu olmasın.daha sonra sütü koyup hızlı hızlı cırp kısık ateşte kaynayana dek karıştır.topaklanmaması sürekli karıştır ve unutmadan damla sakızını da sütle birlikte içine katılcak.koyu bi kıvam alıncaya dek pişir ve soguk servis yap...