Tavuk göğüslü makarna

Konusu 'Makarnalar' forumundadır ve Boncuk08 tarafından 15 Eylül 2010 başlatılmıştır.

    15 Eylül 2010
    Konu Sahibi : Boncuk08
  1. Boncuk08

    Boncuk08 Aktif Üye Üye

    Katılım:
    14 Eylül 2010
    Mesajlar:
    12
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    31
    hem soğuk he sıcak yenilebilen, besin değeri yüksek pratik bir makarna tarifi. Servis kişi sayısı sorulmuş. Aslında 4 yada 5 kişi yiyebilir ama bizde 2 kişiye anca yetiyor :p

    Tavuk göğüsünüzü ve biberlerinizi jülyen şeklinde istediğiniz kalınlıkta doğrayın.
    Ben genelde eti sarçe parmağım kalınlığında biberleri jülyen doğruyorum.

    1 paket makarna (eriştenin uzun ve biraz geniş olanından)
    1 doğranmış domates ( konserve)
    istediğiniz kadar kırmızı biber
    istediğiniz kadar tavuk göğüsü
    karabiber/toz kırmızı biber/ tuz

    Makarnanızı haşlayın suyunu süzün. hazırladığınız biberi yağda hafif kavurun. İçine tavuk göğüsünü ilave edin. Etler beyaz olunca içine doğranmış domasi ve baharatlarınızı katın. Biraz piştikten sonra makarnanızı içine ilave edin. Bu kadar :)
    Afiyet olsun :))