Tavuk gs

Konusu 'Tatlılar' forumundadır ve karamel delisi tarafından 20 Şubat 2009 başlatılmıştır.

    20 Şubat 2009
    Konu Sahibi : karamel delisi
  1. karamel delisi

    karamel delisi Popüler Üye Üye

    Katılım:
    29 Ağustos 2007
    Mesajlar:
    281
    Beğenildi:
    6
    Ödül Puanları:
    108
    margarinimizi tencere koyduktan sonra unumuzu üzerine koyuyoruz ve 2 yada 3 dakika kavuruyoruz yağ üste çıkacak un hafif sarı renkte olacak .sonra tenceremizi ateşten çekip tencereyi karıştırırken sütü ilave edeceğiz vakit kaybetmeden hemen ardına şekeri koycaz ağız tadına göre değişiyor ama iki buçuk üç subardağı şeker yeterli. içerisine yarım damla sakızı katıyoruz ve tekrar ateşin üzerine koyuyoruz kaynayıncaya kadar karıştırıyoruz foklamaya başlayınca bi iki dakka daha tutup altını kapatıyoruz biraz soğuduktan sonra mutfak robotunun hızlı kademesinde 10-15 dakka döndürüyoruz aynı dondurma kıvamında oluyo kare borcama kakaolu bisküvileri terslerini çevirip döşüyoruz üzerine tavuk göğsü muhallebisini döküyoruz hepsi bu kadar (bisküvilerin üzerine muhallebiyi döktükten sonra kabı sallamayın bisküviler yukarı çıkarlar) dolapta soğutup dilimleyerek servis yapıyoz afiyet olsun



    1 litre süt
    2.5 (iki buçuk)kahve fincanı un
    3/4 margarin %75 yani
    damla sakız (çiğnediğimiz sakızlardada var yarısı yeterli)
    2.5 su bardağı şeker
    1 paket kakaolu bisküvi
    arzuya göre tarçın

    borcam kaba bisküvileri ters çevirip döşeyin