Tavuk kanat güveç

Konusu 'Tekrar Konular' forumundadır ve cemrenaz06 tarafından 24 Nisan 2009 başlatılmıştır.

Konu Durumu:
Mesaj gönderimine kapalı.
    24 Nisan 2009
    Konu Sahibi : cemrenaz06
  1. cemrenaz06

    cemrenaz06 fıstık gibiyim Üye

    Katılım:
    24 Kasım 2007
    Mesajlar:
    323
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    86
    bu tarif hazırlanıp fırınada verilebilir



    tepsi güveç
    1 kilo kanat
    2 patlıcan
    3 domates
    soğan
    biber
    maydonoz
    mantar
    salça
    1 su bardağı su
    kırmızı biber
    karabiber
    2-adet defne yaprağı
    4 yemek kaşığı sıvı yağ
    sarımsak

    güvec yağ konularak ateşe konulur üzerine halka halka doğranmış soğanlar halka doğranmış biberler atılarak sotelenir üzerine tavuk kanatlar dizilir üzerine yıkanmış köklerinden koparılmış mantarlar dizilir 6 yada 7 sarımsak soyularak tüm olarak serpiştirilir alacalı soyulmuş uzun uzun yada yuvarlak isteğe bağlı dilimlenmiş patlıcanlar
    dizilir domatesler halka halka doğranır patlıcan üzerine dizilir salça su ile sulandırılarak baharatlarda eklenir güvecin üzerine d ökülür yarım demet maydonoz güvecin üzerine kökleri koparılmadan serilir defne yapragı da konulur yaklaşık 40-45 dk ağzı kapalı olarak pişirilir afiyet olsun
     
  2. 25 Nisan 2009
    Konu Sahibi : cemrenaz06
  3. Borzo

    Borzo Mucizemmm Pro Üye

    Katılım:
    25 Aralık 2007
    Mesajlar:
    3.010
    Beğenildi:
    4
    Ödül Puanları:
    106
Konu Durumu:
Mesaj gönderimine kapalı.