Tavuk kanat gve

Konusu 'Tavuk Yemekleri' forumundadır ve cemrenaz06 tarafından 24 Nisan 2009 başlatılmıştır.

    24 Nisan 2009
    Konu Sahibi : cemrenaz06
  1. cemrenaz06

    cemrenaz06 fıstık gibiyim Üye

    Katılım:
    24 Kasım 2007
    Mesajlar:
    323
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    86
    bu tarif hazırlanıp fırınada verilebilir



    tepsi güveç
    1 kilo kanat
    2 patlıcan
    3 domates
    soğan
    biber
    maydonoz
    mantar
    salça
    1 su bardağı su
    kırmızı biber
    karabiber
    2-adet defne yaprağı
    4 yemek kaşığı sıvı yağ
    sarımsak

    güvec yağ konularak ateşe konulur üzerine halka halka doğranmış soğanlar halka doğranmış biberler atılarak sotelenir üzerine tavuk kanatlar dizilir üzerine yıkanmış köklerinden koparılmış mantarlar dizilir 6 yada 7 sarımsak soyularak tüm olarak serpiştirilir alacalı soyulmuş uzun uzun yada yuvarlak isteğe bağlı dilimlenmiş patlıcanlar
    dizilir domatesler halka halka doğranır patlıcan üzerine dizilir salça su ile sulandırılarak baharatlarda eklenir güvecin üzerine d ökülür yarım demet maydonoz güvecin üzerine kökleri koparılmadan serilir yaklaşık 40-45 dk ağzı kapalı olarak pişirilir afiyet olsun