Tavuk kızartmanın püf noktası

Konusu 'Mutfak Püf Noktaları' forumundadır ve klik tarafından 29 Nisan 2010 başlatılmıştır.

    29 Nisan 2010
    Konu Sahibi : klik
  1. klik

    klik Popüler Üye Üye

    Katılım:
    1 Mart 2010
    Mesajlar:
    1.106
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    106
    arkadaşlar tavuk kızartmasına bayılıyorum.tavada kanat yada baget kızartıyorum genelde. ama haşlanmadan kızartınca dışları kızarıyor ama içinde kırmızılık kalıyor. önceden haşlayıp kızartıncada tam kızartma tadını alamıyorum. yok mu bunun bir püf noktası???
     
  2. 29 Nisan 2010
    Konu Sahibi : klik
  3. klik

    klik Popüler Üye Üye

    Katılım:
    1 Mart 2010
    Mesajlar:
    1.106
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    106
    Yaa kimse yokmu bana yardımcı olacak?
     
  4. 29 Nisan 2010
    Konu Sahibi : klik
  5. whiteice67

    whiteice67 Popüler Üye Pro Üye

    Katılım:
    16 Aralık 2007
    Mesajlar:
    654
    Beğenildi:
    5
    Ödül Puanları:
    108
    tavuğu tencereye tavaya neye koyarsan koy tuzunu ekle kıs altını kendi kendine kızarır içide pişer dışıda kızarır :)
     
  6. 29 Nisan 2010
    Konu Sahibi : klik
  7. Amonra

    Amonra Popüler Üye Pro Üye

    Katılım:
    11 Şubat 2008
    Mesajlar:
    13.458
    Beğenildi:
    225
    Ödül Puanları:
    213
    teflonda az su ekleyerek kısık ateşte kızartıyorum baharatlarıda ekleyip gayette iyi pişiyo canım
     
  8. 29 Nisan 2010
    Konu Sahibi : klik
  9. klik

    klik Popüler Üye Üye

    Katılım:
    1 Mart 2010
    Mesajlar:
    1.106
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    106
    çok sağolun arkadaşlar.
    işin püf noktası sanırım kısık ateşte pişirmek.ben harlı ateşte kızartmaya çalışıyordum .tabii dışı hemen kızarıyor içi çiğ kalıyordu.
     
  10. 3 Mayıs 2010
    Konu Sahibi : klik
  11. frseker

    frseker Popüler Üye Üye

    Katılım:
    16 Ekim 2009
    Mesajlar:
    373
    Beğenildi:
    33
    Ödül Puanları:
    113
    bende tavuk kizartirken kizartacagim tavaya,bir cay bardagi kadar su koyuyorum..su bitinceye kadar agir ateste haslaniyor..daha sonrada kendi yaginda kizariyor...icleride cig kalmiyor..
     
  12. 3 Mayıs 2010
    Konu Sahibi : klik
  13. nesepalamudu

    nesepalamudu Guest

    benim tavuk kızartmama bayılır herkes. sürekli yaparım. öncelikle zeytinyağı, sarımsak(ezilmiş), köri, kekik, fesleğen, nane, az karabiber, kırmızı biber ve tuz bunlarla harmanlıyorum. zaman varsa 1 gün bekletiyorum. sonra kapaklı bir teflon tavaya koyuyorum harmanlanmış tavuğu. kısık ateşte üzeri kızarana kadar pişiriyorum.bayanssulusmile
    valla parmaklarını yersinzemuszemus
     
  14. 3 Mayıs 2010
    Konu Sahibi : klik
  15. nurunayn

    nurunayn böyle olmak istiyorum... Üye

    Katılım:
    13 Ekim 2009
    Mesajlar:
    3.579
    Beğenildi:
    2
    Ödül Puanları:
    106
    benim eşimde kanada bayılır bende şöyle yapıyorum.
    tflon tavaya kanatları alıyorum tuz pul biber kara biber kekik bi güzel harmanlıyom 1 çaybardağı kadar suyu kokuyom, tavuklar suyunu çekiyor sonra salllaya sallaya pişiriyorum, hiç yağ koymam zaten yağlı oluyor, birde bazen yeşil biberi ince uzun, kuru soğanı yarım ay doğruyom onuda tavuklarla pişiriyom çok güzel oluyor..
    beget çig kalabilir onun suyunu çoğaltabilirsin..
     
  16. 3 Mayıs 2010
    Konu Sahibi : klik
  17. cmrm

    cmrm Popüler Üye Üye

    Katılım:
    1 Ağustos 2009
    Mesajlar:
    5.615
    Beğenildi:
    2
    Ödül Puanları:
    146
    tavuğu yıkayıp teflon tavaya koyuyorum sarımsak baharatını ekliyorum kısık ateşte çok az su ekleyip pişiriyorum.ağzı kapalı olacak ama.çokta güzel oluyor :lepi:
     
  18. 3 Mayıs 2010
    Konu Sahibi : klik
  19. candice

    candice Aktif Üye Üye

    Katılım:
    12 Ocak 2010
    Mesajlar:
    21
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    76
    Kemiksiz tavuk parçalarını önceden soya sosu ve buğday nişastası ile harmanlayıp bir süre buzdolabında mesela 2 saat bekletiyorum,sonra kızartıyorum,tavsiye ederim,çıtır,çıtır oluyor.