Tavuk Köftesi

Konusu 'Köfteler' forumundadır ve Elif tarafından 19 Aralık 2008 başlatılmıştır.

    19 Aralık 2008
    Konu Sahibi : Elif
  1. Elif

    Elif Onur Üyesi Pro Üye

    Katılım:
    12 Temmuz 2006
    Mesajlar:
    24.608
    Beğenildi:
    5.137
    Ödül Puanları:
    438
    Tavuğu yıkayıp, kurulayın.
    Üzerindeki derisini çıkartın.
    Etleri kemiklerinden ayırın.
    Sinirlerini ve yağlarını temizleyin.
    Tavuk etlerini et makinesinden dört kere keçirin veya robotla iyice parçalayın.
    Ekmek içini suda ıslatın.
    Yumuşadığında sudan alıp, sıkın.
    Tavuk kıymasına katın.
    Tuz ve karabiberi ilave edin.
    İçine 5 çorba kaşığı tereyağını ekleyip, yoğurun.
    3 Yumurtanın sarısı ve kaymağı da katıp, yoğurmaya devam edin.
    Eğer hazırladığınız karışım gevşekse ıslatıp, sıkacağınız 1 dilim ekmek içini ilave edin.
    3 Çorba kaşığı unu yağlı kağıdın üzerine dökün.
    Tavuklu karışımdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartın.
    Elinizle bastırarak şekil verin ve una bulayın.
    Bir tavada 5-6 çorba kaşığı margarini eritin.
    Köfteleri arkalı önlü pişirip, servis yapın.
    alıntıdır