Tavuk piirirken

Konusu 'Mutfak Püf Noktaları' forumundadır ve parax tarafından 9 Temmuz 2008 başlatılmıştır.

    9 Temmuz 2008
    Konu Sahibi : parax
  1. parax

    parax Guest

    tavuk yemeklerine başlamadan biraz limon suyu gezdir kümes kokusunu alsına.s.
     
  2. 9 Temmuz 2008
    Konu Sahibi : parax
  3. Elis

    Elis Guest

    kumes kokusumu oluyoki tavukta............inan hic almadim bidahakine daha dikkat ederim,,,,,yoksa sen tavugu yolmadanmi yemek yapiyon:roflol::roflol:
     
  4. 9 Temmuz 2008
    Konu Sahibi : parax
  5. kahvegxoxzlxuxm

    kahvegxoxzlxuxm Yeni Üye Üye

    Katılım:
    10 Ocak 2008
    Mesajlar:
    472
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    evet etli yemeklerdeki ağır kokuyu alsın diye bende limon dilimi koyuyorum.geçen gün kırmızı et kavurdum ve içine kabuğuyla beraber bir parça limon koydum.hem daha lezzetli oluyor kızlar.
     
  6. 9 Temmuz 2008
    Konu Sahibi : parax
  7. xoxzlem can

    xoxzlem can Aktif Üye Üye

    Katılım:
    3 Aralık 2007
    Mesajlar:
    92
    Beğenildi:
    1
    Ödül Puanları:
    76
    evet canım bende aynen uyguluyorum sonuçta kümes hayvanı
     
  8. 9 Temmuz 2008
    Konu Sahibi : parax
  9. shiftcan

    shiftcan Popüler Üye Üye

    Katılım:
    4 Nisan 2008
    Mesajlar:
    2.157
    Beğenildi:
    549
    Ödül Puanları:
    113
    iki üç defne yaprağı da atılırsa tavuk kaynatılırken ve kaynatıldıktan sonra o garip koku kalmıyo hiç
     
  10. 10 Temmuz 2008
    Konu Sahibi : parax
  11. AskKirintisi

    AskKirintisi Popüler Üye Üye

    Katılım:
    17 Eylül 2007
    Mesajlar:
    4.817
    Beğenildi:
    20
    Ödül Puanları:
    108
    İlk defa duyuyorum.
    Saol verdiğin bilgi için.
     
  12. 10 Temmuz 2008
    Konu Sahibi : parax
  13. chiglet

    chiglet 2 çiçek annesi Üye

    Katılım:
    16 Nisan 2007
    Mesajlar:
    1.341
    Beğenildi:
    2
    Ödül Puanları:
    106
    Kizlar bende tavuğu hem haşlarken , hemde firina verirken soğani 4 blüp koyuyorum hem lezzet veriyor hemde tavukta oluşan kokuyu (ben o kokuyu sevmiyorum) yok ediyor. Ayrica geçen gün firina verirken bol sarimsak ve soğan koydum eşim çok lezzetli olmuş bu diye birkaç defa söykedi.
     
  14. 13 Temmuz 2008
    Konu Sahibi : parax
  15. cilekk

    cilekk Kücük adamIna asIk.. Üye

    Katılım:
    11 Ağustos 2007
    Mesajlar:
    6.905
    Beğenildi:
    16
    Ödül Puanları:
    146
    ben genelde sütle bir iki saat terbiye ederim tavugu..
    üzerine süt döküp dolapta bekletirim her nasil yapicaksam bu degismez..
    ama bazen co kacil durumlardada,kizartirken,haslarken yada firina vericegimde
    yine süt ilave ederim o sekilde pisiririm..yumusacik olurr..