Tavuk Şinitzel Tarifi

Konusu 'Tavuk Yemekleri' forumundadır ve elanaz1 tarafından 3 Temmuz 2009 başlatılmıştır.

    3 Temmuz 2009
    Konu Sahibi : elanaz1
  1. elanaz1

    elanaz1 Rüzgar oğlum hoşgeldin:)) Üye

    Katılım:
    1 Aralık 2008
    Mesajlar:
    2.439
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    106
    Tavuk Şinitzel

    Tavuk göğüslerini keskin bir bıçak ile enlemesine ortadan kesiyoruz.4 parça tavuk elde ediyoruz.Tavuk parçalarını inceltmek isterseniz biraz dövebilirsiniz.Dövmeden de güzel oluyor.

    2 adet tavuk göğsü
    2 adet yumurta
    Kırmızı pul biber
    Karabiber
    Tuz
    Galeta unu
    Kızartmak için sıvı yağ

    2 yumurtayı kaba alıp bir telle ya da çatalla çırpıyoruz.İçine istediğimiz miktarda kırmızıbiber,karabiber ve tuz koyup çırpmaya devam ediyoruz.Ayrı bir kaba galeta ununu hazırlıyoruz.Tavuk etlerini önce yumurtalı karışıma sonra galeta ununa bulayıp kızartıyoruz.Bu tarif basit ama lezzetli oluyor.Denemenizi tavsiye ederim.Yanında patates kızartması yada pilavla servis edebilirsiniz.Afiyet olsun
     
    Son düzenleme: 5 Temmuz 2009
  2. 30 Temmuz 2009
    Konu Sahibi : elanaz1
  3. Kurtlu3lmam

    Kurtlu3lmam Popüler Üye Üye

    Katılım:
    25 Aralık 2008
    Mesajlar:
    1.914
    Beğenildi:
    16
    Ödül Puanları:
    148
    en sevdiğim tarif bende bunu sık sık yaparım ellerine sağlık seninde
     
  4. 15 Ağustos 2009
    Konu Sahibi : elanaz1
  5. cicioz

    cicioz Yeni Üye Üye

    Katılım:
    5 Nisan 2009
    Mesajlar:
    370
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    ya cnm yumurtasız yapsak olur muuu :KK43:
     
  6. 23 Eylül 2009
    Konu Sahibi : elanaz1
  7. elanaz1

    elanaz1 Rüzgar oğlum hoşgeldin:)) Üye

    Katılım:
    1 Aralık 2008
    Mesajlar:
    2.439
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    106
    canım yumurtasız olmaz çünkü galeta unu yapışmaz yumurta olmazsa