Tavuk (veya et) Suyu İçin Önerileriniz?

Konusu 'Mutfak Püf Noktaları' forumundadır ve PeSpEmBe tarafından 30 Ağustos 2009 başlatılmıştır.

    30 Ağustos 2009
    Konu Sahibi : PeSpEmBe
  1. PeSpEmBe

    PeSpEmBe Uyuduum ben Büyüdüüm ben Üye

    Katılım:
    15 Kasım 2008
    Mesajlar:
    1.680
    Beğenildi:
    2
    Ödül Puanları:
    106
    Hanımlar , tavuk veya eti haşlıyoruz .. Bunun kalan suyunu saklıyor musunuz ?

    :uhm:Saklıyorsanız da neye koyup, nasıl saklıyorsunuz ?

    :uhm:Kaç gün kullanabiliriz bu sakladığımız tavuk / et suyunu ?

    :uhm: Buzlukta mı , buzdolabının normal kısmında mı saklıyorsunuz?

    Ben hep hazır satılan bulyonlardan kullanıyorum pilavım ve çorbalarım için... Siz nasıl yapıyorsunuz ? Yardımcı olur musunuz?


    NOT: Yazarken ayrıntıları atlamazsanız benim için daha iyi olacaktır; çünkü mutfak konusunda henüz çok yeniyim, hiçbir şeyi bilmediğimi varsayarak yazın lütfena.s.
     
  2. 30 Ağustos 2009
    Konu Sahibi : PeSpEmBe
  3. MutlulukRecetem

    MutlulukRecetem EvlendmEkonomiyeCanVerdim Pro Üye

    Katılım:
    25 Haziran 2008
    Mesajlar:
    4.447
    Beğenildi:
    3
    Ödül Puanları:
    106
    ben genelde taze tavuk suyunu hani su buz icin buzluklar var ya,onun icine aktarir ve buzluga koyarim.. tam bir tablet gibi olur..yemek yaptigim zamanda bir tane kullanirim.. cok fazla tüketiyorsan bence buzluklarin hepsini doldurabilirsin.. ama biz fazla kullanmadigimiz icin hepsini doldurmuyorum.
     
    Son düzenleme: 30 Ağustos 2009
  4. 30 Ağustos 2009
    Konu Sahibi : PeSpEmBe
  5. Egem

    Egem Yokluk içinde Cumhuriyeti kuranların torunuyuz. Pro Üye

    Katılım:
    26 Aralık 2007
    Mesajlar:
    21.623
    Beğenildi:
    9.435
    Ödül Puanları:
    238
    bende tavuk ve et suyunu buz poşetlerine doldurur öyle dondururum.lazım oldukça kullanırım
     
  6. 31 Ağustos 2009
    Konu Sahibi : PeSpEmBe
  7. beg

    beg ARIM BALIM PETEĞİM Üye

    Katılım:
    27 Mart 2009
    Mesajlar:
    789
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    86
    Şehriye çorbası , tarhana çorbası yada nohutlu ,etli,tavuklu v.b. pilavlar yapabilirsin.
     
  8. 31 Ağustos 2009
    Konu Sahibi : PeSpEmBe
  9. PeSpEmBe

    PeSpEmBe Uyuduum ben Büyüdüüm ben Üye

    Katılım:
    15 Kasım 2008
    Mesajlar:
    1.680
    Beğenildi:
    2
    Ödül Puanları:
    106
    siz nasıl saklıyorsunuz haşladığınız tavuğun suyunu?
     
  10. 4 Eylül 2009
    Konu Sahibi : PeSpEmBe
  11. royall

    royall yaşamak herşeye rağmen Pro Üye

    Katılım:
    12 Temmuz 2006
    Mesajlar:
    2.214
    Beğenildi:
    13
    Ödül Puanları:
    106
    bende buzdolabı kalıplarına döküyorum tavuk veya et suyunu donunca saklama kabına veya poşet içine alıyorum (ayrı olarak) ve dondurucuya koyuyorum ,pilavlar da ,çorbalarda-etli yemeklerde kullanıyorum
     
  12. 5 Eylül 2009
    Konu Sahibi : PeSpEmBe
  13. sevim_li

    sevim_li oğlum+kocam=benn Üye

    Katılım:
    7 Ekim 2008
    Mesajlar:
    1.978
    Beğenildi:
    6
    Ödül Puanları:
    106
    canım bende buz kalıplarında donduruyorum eğer haşladığım tavuktan kaldıysa ama bazende özel olarak sırf pilavlara çorbalara koymak içnde kendim hazırlarım onuda tavuğu sebzelerle haşlarım tavuğun özeliikler deri ve but kısımalrını haşlarım et suyu yapmak içinde kasaplardan kemik alırım kemikleri fırında kuruturum sonra sebzelerle haslarım umarım işine yarar
     
  14. 7 Eylül 2009
    Konu Sahibi : PeSpEmBe
  15. smeagol

    smeagol Popüler Üye Pro Üye

    Katılım:
    21 Şubat 2007
    Mesajlar:
    3.745
    Beğenildi:
    1.455
    Ödül Puanları:
    238
    Buz kalıpları bana ufak geldiği için marketlerde satılan kağıt bardaklarda dondurur, poşetler ,deep freezede saklarım..