Tavuk Yahnisi

Konusu 'Tavuk Yemekleri' forumundadır ve Serce tarafından 17 Aralık 2008 başlatılmıştır.

    17 Aralık 2008
    Konu Sahibi : Serce
  1. Serce

    Serce mutlu bayramlar;D Pro Üye

    Katılım:
    23 Ekim 2008
    Mesajlar:
    778
    Beğenildi:
    2
    Ödül Puanları:
    86
    bir bütün tavuk veya göğüs kısmını sevmeyenler için baget yada sadece butlada yapılabilir .hafif ve lezzetli bir yemektir pişirme süresi 30 dakika

    yıkanan bütün tavuk parçalanır , tencereye alınıp iki bardak su ile 10 dakika haşlanır ,soğanlar piyazlık doğranır ,geniş bir kabın içine alınıp içine malzemeler eklenir karıştırılır.

    bütün veya but parçalanmış şekilde.dört orta boy soğan , üç bardak su ,bir tatlı kaşığı salça ,tuz ,bir çay kaşığı ucuyla karabiber ,bir çay kaşığı ucuyla şeker ,bir yemek kaşığı sıvı yağ.

    on dakika haşladığımız tavuğun üzerine hazırladığımız soğanlar serilir kalan bir bardak suda ilave edilir.en son ocağa almadan evvel üzerine karabiber serpip bir çimdik şeker ilave ederseniz daha lezzetli olur. afiyet olsun:)
     
  2. 17 Aralık 2008
    Konu Sahibi : Serce
  3. Serce

    Serce mutlu bayramlar;D Pro Üye

    Katılım:
    23 Ekim 2008
    Mesajlar:
    778
    Beğenildi:
    2
    Ödül Puanları:
    86
    deneyin kızlar tavuğun ağır bir kokusu olur genelde tavuk yemeklerinde bunda o koku olmuyor ben bu tarifi bilen birine rastlamadım ama bende kim yediyse çok hoşuna gitti