Tavuklu bamya

Konusu 'Sebze Yemekleri' forumundadır ve Elif tarafından 7 Şubat 2009 başlatılmıştır.

    7 Şubat 2009
    Konu Sahibi : Elif
  1. Elif

    Elif Onur Üyesi Pro Üye

    Katılım:
    12 Temmuz 2006
    Mesajlar:
    24.644
    Beğenildi:
    5.180
    Ödül Puanları:
    438
    [​IMG]



    1kg. bamya
    500gr. kemiksiz tavuk eti
    2 orta boy soğan
    2 orta boy domates
    1 sivri biber
    4 çorba kaşığı yağ
    2-3 diş sarmısak
    tuz,pulbiber
    ½ limonun suyu
    2 su bardağı kaynar su

    Bir tencereye yağla beraber soğanları koyun.Soğanlar pembeleşince kuşbaşı doğranmış tavuk etlerini ekleyin.Tavukların rengi beyaza dönünce domatesleri sarmısakları ve ince doğranmış biberleri ilave edin.Domatesler pişince bamyaları tencereye alıp birkaçkere karıştırın2 su bardağı kaynar suyu ve limon suyunu tuzu biberi ilave edip kapağını kapatarak etler yumuşayıncaya kadar pişirin.