Tavuklu Bulgur Topları

Konusu 'Tavuk Yemekleri' forumundadır ve Elif tarafından 26 Aralık 2008 başlatılmıştır.

    26 Aralık 2008
    Konu Sahibi : Elif
  1. Elif

    Elif Onur Üyesi Pro Üye

    Katılım:
    12 Temmuz 2006
    Mesajlar:
    24.653
    Beğenildi:
    5.191
    Ödül Puanları:
    438
    Bulgurlar iyice yıkanır,üzerine bir parmak geçecek kadar su koyulup kaynatılır,kaynadıktan sonra altı kapatılıp demlenmeye bırakılır.
    Bir adet tavuk göğsünü robattan geçirip kıyma haline getirin ve biraz tencerede haşlayın,haşlanmış olan kıymamız soğuduktan sonra demlenmiş bulguru,ezilmiş sarımsaklarımızı,zeytin yağımızı,tuzumu ve baharatlarımızı ekleyip yoğuruyoruz.
    Ceviz büyüklüğünde toplar yapıp kızartmalık yağımızda kızartıyoruz, daha hafif olmasını isterseniz toplarımızı fırın tepsisine dizip fırındada yapabilirsiniz, bu şekildede çok güzel olcaktır